Αρχική Ειδήσεις ΑΙΓΥΠΤΟΣ: Ώρες αγωνίας

ΑΙΓΥΠΤΟΣ: Ώρες αγωνίας

0
Διαφήμιση

Δακρυγόνα εκτοξεύτηκαν και φέρεται να ακούστηκαν πυροβολισμοί στην πλατεία του Καΐρου σήμερα «Παρασκευή της οργής» όπου έχουν συγκεντρωθεί χιλιάδες υποστηρικτές των Αδελφών Μουσουλμάνων. Ισχυρές δυνάμεις του στρατού έχουν αναπτυχθεί αιγυπτιακή πρωτεύουσα, με τις Ένοπλες Δυνάμεις και την αστυνομία να έχουν ήδη προειδοποιήσει ότι θα απαντήσουν με πραγματικά πυρά εάν εκτραχυνθεί η κατάσταση.

Διαδηλώσεις των Αδελφών Μουσουλμάνων λαμβάνουν επίσης χώρα ανά την Αίγυπτο και φθάνουν πληροφορίες για νεκρούς σε συγκρούσεις με τις δυνάμεις ασφαλείας.Αυτόπτες μάρτυρες –σύμφωνα με το Reuters- κάνουν λόγο για εκτόξευση δακρυγόνων και τον ήχο πυρών στην κεντρική πλατεία του Καΐρου όπου διαδηλώνουν οι ισλαμιστές. Το πρακτορείο επίσης αναφέρει πως είδαν διαδηλωτές να πετούν μολότοφ σε αστυνομικό τμήμα κοντά στην πλατεία.

Με σύνθημα «κάτω η εξουσία του στρατού» οι ισλαμιστές πραγματοποίησαν μετά την προσευχή πορεία από το βορειοδυτικό Κάιρο φθάνοντας στο κέντρο της πρωτεύουσας, όπου διαμηνύουν ότι θα αντισταθούν μέχρι τη νίκη και την αποκατάσταση στην προεδρία του Μοχάμεντ Μόρσι, ο οποίος και παραμένει κρατούμενος σε άγνωστη τοποθεσία από το στρατό.

Διαδηλώσεις πραγματοποιούνται σε πολλές πόλεις της Αιγύπτου και ξεσπούν συγκρούσεις με τις δυνάμεις ασφαλείας.Πληροφορίες κάνουν λόγο για οκτώ νεκρούς στην πόλη Νταμιέτα σε συμπλοκές με τις δυνάμεις ασφαλείας, ενώ άλλοι έσσερις διαδηλωτές φέρεται να σκοτώθηκαν σε συγκρούσεις με την αστυνομία στην Ισμαηλία. Η αστυνομία άνοιξε επίσης πυρ χρησιμοποιώντας φυσίγγια που περιέχουν σκάγια και έκανε χρήση δακρυγόνων στην πόλη Τάντα.Το κρατικό αιγυπτιακό πρακτορείο ειδήσεων MENA μετέδωσε ταυτόχρονα ότι ένας αστυνομικός σκοτώθηκε επίσης σε ενέδρα στο Κάιρο.

Διαφήμιση