Αρχική Ειδήσεις Υδρογονάνθρακες: Συνεργασία των δυο καλύτερων για το Κατάκολο επιδιώκει το ΥΠΕΚΑ

Υδρογονάνθρακες: Συνεργασία των δυο καλύτερων για το Κατάκολο επιδιώκει το ΥΠΕΚΑ

0
Διαφήμιση

Τη συνεργασία των δυο υποψηφίων με σκοπό την υποβολή κοινής πρότασης για την έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων στο Κατάκολο, αναμένεται να επιδιώξει το υπουργείο Περιβάλλοντος, μετά και από σχετική εισήγηση της αρμόδιας επιτροπής.

Σύμφωνα με την ομόφωνη εισήγηση της Επιτροπής, οι δύο ανταγωνιστικές προσφορές των

– EnergeanOil & GasS.A./TrajanOILANDGASLIMITED και

– GrekoilEnergyVenturesLimited,

περιέχουν συγκριτικά πλεονεκτήματα, που η αλληλοσυμπλήρωσή τους εξυπηρετεί αρτιότερα και αποτελεσματικότερα τους σκοπούς του δημόσιου συμφέροντος.

Για το λόγο αυτό η Επιτροπή έκρινε σκόπιμη τη διερεύνηση της προοπτικής συνεργασίας με σκοπό την υποβολή κοινής πρότασης εκ μέρους των δύο αιτουσών και εισηγήθηκε την πρόταση αυτή στον Υπουργό ΠΕΚΑ. Ο Υπουργός αποδέχτηκε την πρόταση αυτή.

Επισημαίνεται ότι η πρακτική αυτή ακολουθείται και από άλλα κράτη, με μακρόχρονη εμπειρία, στον τομέα έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονθράκων, όπως η Νορβηγία και αποσκοπεί στη μεγιστοποίηση του οφέλους του Δημοσίου, που κατά τη διεθνή πρακτική αποκαλείται “forcedmarriage”.

Εντός των επόμενων ημερών, αναμένεται η πρόσκληση των δύο υποψηφίων, για την έναρξη των μεταξύ τους συζητήσεων προς το σκοπό αυτό.

Σε σχετική του δήλωση ο αρμόδιος υπουργός, κ. Μανιάτης, ανέφερε ότι τα χρονοδιαγράμματα του εθνικού σχεδίου έρευνας και αξιοποίησης κοιτασμάτων υδρογονανθράκων προχωρούν σύμφωνα με τις προβλέψεις και με στόχο τη μεγιστοποίηση του δημοσίου οφέλους. «Ολοκληρώνουμε την πρώτη φάση της διαγωνιστικής διαδικασίας με τους τρεις διαγωνισμούς στον Πατραϊκό, τα Ιωάννινα και το Κατάκολο, ενώ τους επόμενους μήνες θα συνεχιστεί η εθνική προσπάθεια με νέες προκηρύξεις. Για την περιοχή «Κατάκολο», σε συνδυασμό με το πρόγραμμα των σεισμικών ερευνών στην περιοχή, αναμένονται σημαντικά οφέλη για την τοπική κοινωνία».

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΠοια κτίρια δεν χρειάζονται Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων
Επόμενο άρθροΤΑΙΠΕΔ: Διεθνής διαγωνισμός για πέντε παραθαλάσσια ακίνητα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ