Αρχική Ειδήσεις Περιφέρεια Αττικής: Όχι τσιγάρα και σκουπίδια στις νησίδες- 5,5εκ. ευρώ η αποκατάσταση

Περιφέρεια Αττικής: Όχι τσιγάρα και σκουπίδια στις νησίδες- 5,5εκ. ευρώ η αποκατάσταση

0
Διαφήμιση

Με προϋπολογισμό 5,5εκ. ευρώ ξεκινά το έργο της συντήρησης, βελτίωσης και εγκατάστασης πρασίνου στις νησίδες των οδών. Το έργο θα ολοκληρωθεί σε 12 μήνες και θα θα καλυφθεί από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, ενώ αφορά συνολικά περίπου 600 χιλιόμετρα νησίδων στις μεγαλύτερες οδικές αρτηρίες του Νομού Αττικής.

Η διαδικασία συντήρησης αφορά κλαδέματα, δίκτυα ποτίσματος, συντήρηση των φυτών και φύτεμα νέων, καθαρισμούς, αποκομιδή και μεταφορά των κλαδιών και των σκουπιδιών, φυτοπροστασία, λίπανση, αντιμετώπιση πυρκαγιών, αποψιλώσεις ξερών χόρτων, απομάκρυνση πεσμένων δέντρων, κλπ.

Στόχος είναι να αναμορφωθούν ριζικά οι νησίδες και να επιτευχθεί πλήρης αντιστροφή της εικόνας που αυτές παρουσιάζουν σήμερα, εικόνα για την οποία η Περιφέρεια Αττικής, όπως επισημαίνει, δεν φέρει καμία ευθύνη.

Στην Περιφέρεια Αττικής μεταφέρθηκαν από τον «Καλλικράτη» πρόσθετες αρμοδιότητες που αφορούν στο οδικό δίκτυο, μεταξύ των οποίων και η συντήρηση του πρασίνου των νησίδων, χωρίς όμως η μεταφορά αυτή να συνοδευθεί από την κατανομή των ανάλογων πιστώσεων.

Παρ’ όλα αυτά η Περιφέρεια Αττικής προχώρησε σε ένα συνολικό διαγωνισμό, προκειμένου να εξασφαλίσει την άμεση εγκατάσταση αναδόχου στο έργο. Η διαδικασία όμως καθυστέρησε αναιτιολόγητα κατά τον έλεγχο νομιμότητας του Ελεγκτικού Συνεδρίου, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένα «νεκρό διάστημα», κατά το οποίο δεν υπήρχε ανάδοχος.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός, δήλωσε μεταξύ άλλων ότι «πρέπει όλοι να συνδράμουμε στην προσπάθεια που γίνεται και κυρίως να γίνουμε λίγο πιο αποτελεσματικοί και πολύ πιο υπεύθυνοι. Θεωρώ απαράδεκτο εν έτη 2013 να ρυπαίνονται οι νησίδες από διερχόμενους οδηγούς, περαστικούς αλλά και κατοίκους, να προκαλούνται πυρκαγιές σε αυτές από αποτσίγαρα, να χρησιμοποιούνται ως σκουπιδοτενεκέδες και χωματερές από όλους εμάς».

«Ο χρόνος ανοχής για όλους μας έχει τελειώσει. Αν δεν συνετιστούμε σύντομα θα βρεθούμε προ εκπλήξεων. Ας δείξουμε λοιπόν όλοι το καλό μας πρόσωπο και τον ευρωπαϊκό πολιτισμό μας, αναλαμβάνοντας το μερίδιο της ευθύνης που μας αναλογεί και ας αποτελέσουμε με τις πράξεις μας παράδειγμα προς μίμηση και όχι προς αποφυγή», ανέφερε ο ίδιος.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΗ ελληνική φύση παραπαίει- το 70% των περιοχών Natura είναι στον αέρα…
Επόμενο άρθροΘες δουλειά; Για να δω λίγο το profile σου…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ