Αρχική Ειδήσεις Ο Καβάφης συναντά την Καβάλα. Φεστιβάλ Φιλίππων-Θάσσου.

Ο Καβάφης συναντά την Καβάλα. Φεστιβάλ Φιλίππων-Θάσσου.

0
Διαφήμιση

«Ἀπ᾽ ὅσα ἔκαμα κι ἀπ᾽ ὅσα εἶπα
νὰ μὴ ζητήσουνε νὰ βροῦν ποιὸς ἤμουν.
Ἐμπόδιο στέκονταν καὶ μεταμόρφωνε
τὲς πράξεις καὶ τὸν τρόπο τῆς ζωῆς μου.»

Κ. Π. Καβάφης

Το φετινό Φεστιβάλ Φιλίππων-Θάσσου τιμά τα 150 χρόνια από τη γέννηση του μεγάλου ποιητή και είναι αφιερωμένο στον Καβάφη και στην πόλη της Καβάλας, για τα 100 χρόνια από την απελευθέρωσή της. Σε αυτό το πλαίσιο, φιλοξένησε και θα συνεχίσει να φιλοξενεί, μια σειρά παραστάσεων, θεάτρου, ποίησης, μουσικής, χορού και διάφορες εξαιρετικές εκθέσεις.

Αυτές λαμβάνουν μέρος σε διάφορα σημεία της πόλης, ανάλογα με τις εκάστοτε ανάγκες της τέχνης.

Εμείς σας προτείνουμε να μη χάσετε καμία από τις ιδιαίτερες και ποιοτικές εκδηλώσεις. Δείτε σίγουρα τον “Αόρατο Θίασο. Αποτελεί μια διαλλεκτική συναλλαγή 32 εικαστικών καλλιτεχνών που συνομιλούν μέσω των ποιημάτων του Καβάφη. Ο τίτλος προέρχεται από στίχο του ποιήματος “Απολείπειν ο θεός Αντώνιον”. Η έκθεση φιλοξενείται από τις 20 Ιουλίου έως και 10 Αυγούστου, στο σπίτι του Μεχμέτ Αλή, ύπο την καλλιτεχνική διεύθυνση της Μικρής Άρκτου, σε επιμέλεια της Ίρις Κρητικού. Η είσοδος είναι ελέυθερη.

Ακόμα μη χάσετε την έκθεση φωτογραφίας έως 10 Αυγούστου, από τον Φωτογραφικό Όμιλο Καβάλας που εκθέτει τη δουλειά του πίσω από τις βιτρίνες κλειστών καταστημάτων στο Εμπορικό Κέντρο Καβάλας. “Οι φωτογραφίες αποτυπώνουν την Καβάλα του σήμερα, το αληθινό της πρόσωπο, εικόνες της σκληρής πραγματικότητας, αλλά και της πραγματικής της ομορφιάς. Οι εικόνες αυτές θα κοσμούν την πόλη για όλο το καλοκαίρι, μέσα από τα μπάνερ του Φεστιβάλ Φιλίππων”.

Στις 29 Ιουλίου “12 ποιήματα για τον Καβάφη”, του Γιάννη Ρίτσου, σε ερμηνεία της Λυδίας Φωτοπούλου στο ιστορικό Καφενείο “Μαύρη Θάλασσα”. Ποιήματα για τον χώρο που εργάζεται ο ποιητής, τη λάμπα του, τα γυαλιά του και όλα αυτά τα ταπεινά αντικείμενα που συνθέτουν το εργαστήρι ενός μεγάλου ποιητή. Είσοδος ελεύθερη.

Το Φεστιβάλ επιφυλλάσει “Μήδεια” του Ευριπίδη, από το Θέατρο Βασιλακάκου στο Αρχαίο Θέατρο των Φιλίππων, 2 και 3 Αυγούστου. Στο ρόλο της Μήδειας, ο Γιώργος Κιμούλης.  Και μεταξύ άλλων “Ελένη” του Ευριπίδη με πρωταγωνιστές την Πέμυ Ζούνη και τον Αντώνη Καφετζόπουλο.

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα στην επίσημη σελίδα: www.philippifestival.gr

Διαφήμιση