Αρχική Ειδήσεις Επιστολή διαμαρτυρίας για ρύθμιση στο φορολογικό από τους παραγωγούς ενέργειας από φωτοβολταϊκά

Επιστολή διαμαρτυρίας για ρύθμιση στο φορολογικό από τους παραγωγούς ενέργειας από φωτοβολταϊκά

0
Διαφήμιση

Να αποσυρθεί η ρύθμιση του φορολογικού νομοσχεδίου που θέτει πλαφόν στους τόκους επιχειρηματικών δανείων που εκπίπτουν από τα έσοδα των επιχειρήσεων, ζητά ο Σύνδεσμος Παραγωγών Ενέργειας από Φωτοβολταϊκά (ΣΠΕΦ) με επιστολή προς την ηγεσία των υπουργείων Οικονομικών και Ενέργειας.

Σύμφωνα με τη ρύθμιση, οι τόκοι που εκπίπτουν δεν μπορεί να υπερβαίνουν εκείνους που θα προέκυπταν με την εφαρμογή του επιτοκίου των εντόκων γραμματίων του Δημοσίου τρίμηνης διάρκειας.

«Αυτό συνεπάγεται, πως όσοι επιχειρηματίες διατηρούν επιχειρηματική δραστηριότητα σε ατομική επιχείρηση και για την οποία έχουν λάβει δάνειο για τη δημιουργία της με επιτόκιο της τάξης π.χ. του 10%, όπου τα τελευταία χρόνια εκεί κυμαίνονται, οι τόκοι αυτοί δεν θα εκπίπτουν από το φορολογητέο εισόδημα στη δήλωση για το τμήμα τους πάνω από το 5% (δηλαδή περίπου στο ήμισυ), που είναι περίπου το επιτόκιο των εντόκων γραμματίων του δημοσίου», αναφέρει ο ΣΠΕΦ.

Προσθέτει ακόμη ότι οι ηλεκτροπαραγωγοί από φωτοβολταϊκά «παραμένουν απλήρωτοι για 6 και πλέον μήνες από τον ΛΑΓΗΕ ΑΕ, μέτοχος του οποίου είναι 100% το Ελληνικό Δημόσιο και από το απόλυτο υστέρημά τους καταβάλλουν κάθε μήνα- τρίμηνο τον αναλογούντα ΦΠΑ των ονομαστικών (προ εισφοράς) πωλήσεων τους, τον οποίο όμως δεν έχουν εισπράξει, ώστε να κρατήσουν τις επιχειρήσεις τους ενήμερες».

Διαφήμιση