Αρχική Ειδήσεις Ο τουρισμός ενισχύει τις πωλήσεις μπύρας

Ο τουρισμός ενισχύει τις πωλήσεις μπύρας

0
Διαφήμιση

Καλά νέα και για τις πωλήσεις μπύρας εκτιμάται ότι επιφέρει η αναμενόμενη αύξηση του τουρισμού στην Ελλάδα. Η αύξηση των αφίξεων τουριστών κατά 20% -30%, σε σχέση με πέρυσι, υπολογίζεται ότι θα μπορούσε να σηματοδοτήσει τη μεγέθυνση της ελληνικής αγοράς ζύθου κατά 2%-3% σε όγκο.

 

Την εκτίμηση αυτή έκανε ο διευθύνων σύμβουλος της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας, Μηνάς Ζωούλλης, υπογραμμίζοντας ότι στόχος είναι να μεγαλώσει η «πίτα» της αγοράς στην Ελλάδα και η κατά κεφαλήν κατανάλωση να φτάσει, εντός δεκαετίας, στα 50 λίτρα ετησίως, έναντι των 35 σήμερα (στην Τσεχία, για παράδειγμα είναι 146 και στη Γερμανία 90). Αν μέχρι πριν λίγα χρόνια η μπίρα καταναλωνόταν στην Ελλάδα κυρίως σε μπαρ, εστιατόρια και άλλους χώρους μαζικών συγκεντρώσεων, πλέον ένα μεγάλο ποσοστό των Ελλήνων προτιμά να πιει τη μπίρα του …στον καναπέ του.

Συγκεκριμένα, το μερίδιο της λεγόμενης “ζεστής” αγοράς (σπίτι) αυξήθηκε στο 46% από 35% προ λίγων ετών, ενώ εκείνο της “κρύας” μειώθηκε στο 54% από 65%.

Γενικά, η κατά κεφαλήν κατανάλωση στην Ελλάδα είναι χαμηλή και επτά στους δέκα Έλληνες καταναλώνουν μπίρα μόνο μία φορά μηνιαίως. Έτσι, ενώ ο ζύθος έρχεται πρώτος στις προτιμήσεις των καταναλωτών παγκοσμίως, στην Ελλάδα βρίσκεται στην τρίτη θέση, με πρώτο το ουίσκι και δεύτερα τα λευκά ποτά (π.χ., βότκα, τζιν).

Διαφήμιση