Αρχική Ειδήσεις “Αίμα” (My Blood)

“Αίμα” (My Blood)

0
Διαφήμιση

Από το home-studio και με μηδέν προϋπολογισμό, πρώτα στο Amsterdam, μετά στη Gjon και τώρα στηνΕλληνική Ακαδημία Κινηματογράφου, το «Αίμα»,ηπρώτη ταινία του Διαμαντή Καραναστάση, ακολουθεί τον δρόμο των τιμητικών διακρίσεων, αποδεικνύοντας ότι οι νέοι έλληνες κινηματογραφιστές μπορούν να κάνουν καλό cinema ακόμη και κάτω από τις πιο αντίξοες οικονομικές συνθήκες.

Το «Αίμα» έχει αποσπάσει μέχρι στιγμής το Ειδικό Βραβείο Επιτροπής στο AMSTERDAMFILMFESTIVAL 2012 (SpecialJuryPrize – WorldCinemaDramatic) και τοΒραβείο Πρωτότυπης Μουσικής, για την πρωτότυπη σύνθεση του Στάυρου Γασπαράτου, στα «Βραβεία 2013» της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου, στα οποία ήταν υποψήφιο καιγια το Βραβείο Α΄ Γυναικείου Ρόλου στη Βίκυ Βολιώτη. Παράλληλα,συμμετείχε στο επίσημο πρόγραμμα του 50ου GIJONINTERNATIONALFILMFESTIVAL 2012, στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθηνών 2012 και στο SanFransciscoGreekFilmFestival 2013.

Αξιοσημείωτα παρ’όλα τα παραπάνω, είναι ότι η ταινία είναι απολύτως μηδενικού προϋπολογισμού. Όλο το postproduction (μοντάζ, colorcorrection, voice-soundrecording) έγινε από τον Διαμαντή Καραναστάση στο studio του και όλη η μουσική στο studio του Σταύρου Γασπαράτου από τον ίδιο. Γυρίστηκε αποκλειστικά από τους Διαμαντή Καραναστάση και Σίμο Σαρκετζή, χωρίς συνεργείο, μέσα σε 20 μέρες. Σε αυτό βοήθησε πάρα πολύς κόσμος συνεισφέροντας εξοπλισμό, οχήματα, χώρους, αντικείμενα και άλλα πράγματα που χρειάστηκαν. Το γεγονός ότι εδώ και πάνω από ένα χρόνο κινείται στα διεθνή και εγχώρια Φεστιβάλ, συμβαίνει με προσωπική πρωτοβουλία του Διαμαντή Καραναστάση. Και τελευταίο, ενώ θα μπορούσαν να ειπωθούν πολλά, είναι μια πρωτότυπη προσπάθεια συνδυασμού θεατρικής σκηνή και κινηματογράφου και βασίστηκε με ευλάβεια στο θεατρικό “ΝΕΟ ΑΙΜΑ” της Μαριάννας Κάλμπαρη,το οποίο ανέβηκε σε σκηνοθεσία της ιδίας το 2004 στο Θέατρο Αργώ. Η δρματουργία είναι προφανής αφού η ταινία είναι μια σύγχρονη αναφορά στην τραγιή ιστορία του Οιδίποδα.

“Ένας άντρας έχει μεγαλώσει με τα μάτια κλειστά. Για να τα ανοίξει πρέπει πρώτα να ανακαλύψει το πώς, το πόσο, το τι και το γιατί που κρύβει η αγάπη. Μόνος δρόμος του, η μνήμη. Ο μύθος του Οιδίποδα χρησιμοποιείται σαν όχημα σε μια συμβολική ιστορία για τα όρια της αγάπης.”  

{vimeo}52335399{/vimeo}

Σκηνοθεσία – Μοντάζ – Παραγωγή: Διαμαντής Καραναστάσης

Σενάριο: Διαμαντής Καραναστάσης (διασκευή), Μαριάννα Κάλμπαρη (θεατρικό)

Κινηματογράφηση (διεύθυνση φωτογραφίας – κάμερα): Σίμος Σαρκετζής

Μουσική (πρωτότυπη σύνθεση): Σταύρος Γασπαράτος

Σχεδιασμός Σκηνικών: Χριστίνα Κάλμπαρη

Ήχος: Νίκος Τσινές

Βοηθός Σκηνοθέτη: Βιβή Παπαγεωργίου

Μακιγιάζ: Μάνια Μουμτζή

Παίζουν: Βίκυ Βολιώτη, Νέστορας Κοψιδάς, Διαμαντής Καραναστάσης, Δώρα Σαμψώνα


Διαφήμιση