Αρχική Καταστροφές Μαύρες έγιναν οι παραλίες του Σαρωνικού από το πετρέλαιο

Μαύρες έγιναν οι παραλίες του Σαρωνικού από το πετρέλαιο

0
Διαφήμιση

Σε περιβαλλοντικό εφιάλτη εξελίσσεται η ρύπανση από τη διαρροή πετρελαίου, η οποία προκλήθηκε τα ξημερώματα της περασμένης Κυριακής όταν βυθίστηκε νοτιοδυτικά της Αταλάντης στη Σαλαμίνα το ηλικίας 45 ετών δεξαμενόπλοιο «Αγία Ζώνη  ΙΙ».

 Η έκταση της ρύπανσης έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις. Μετά τη Σαλαμίνα, τη Φρεαττύδα, το  Φάληρο, η ρύπανση έφτασε και στη Γλυφάδα, τον Άλιμο, τον Άγιο Κοσμά, ενώ υπάρχουν φόβοι πως  ένα μέρος της πετρελαιοκηλίδας θα φθάσει και στη Βούλα!

Σύμφωνα με τους ειδικούς, θα χρειαστούν από πέντε μέχρι δέκα χρόνια για να καθαρίσουν πλήρως τα μολυσμένα νερά στον Σαρωνικό και να εξαφανιστούν οι καταστροφικές συνέπειες της ρύπανσης που προκλήθηκε στο οικοσύστημα.

Περιβαλλοντολόγοι επισημαίνουν ότι οι αρμόδιες Αρχές ολιγώρησαν,  καθώς το Λιμενικό διαθέτει τον απαραίτητο εξοπλισμό για την άμεση αντιμετώπιση ανάλογων περιστατικών.

Θέμα στα διεθνή Μ.Μ.Ε. η οικολογική καταστροφή από το πετρέλαιο στο Σαρωνικό

Θέμα στα διεθνή μέσα ενημέρωσης έγινε η οικολογική καταστροφή στον Σαρωνικό, καθώς επί τόσες ημέρες η ρύπανση εξαπλώνεται αντί να περιορίζεται, έχει καταστρέψει τις ακτές της Σαλαμίνας και έχει φτάσει στις παραλίες της Αττικής.

Reuters, BBC, Independent,  Associated Press και πολλές άλλες ιστοσελίδες ανά τον κόσμο φιλοξενούν εκτενή ρεπορτάζ για την βύθιση του δεξαμενόπλοιου στα ανοιχτά της Σαλαμίνας, που είχε ως αποτέλεσμα, την επόμενη ημέρα να «μαυρίσουν» οι παραλίες του νησιού σε μήκος περίπου δύο χιλιομέτρων και δυο μέρες μετά η ρύπανση από το μαζούτ να φτάσει αρχικά στην Πειραϊκή και μετά σε: Καλαμάκι,  Άγιο Κοσμά, Γλυφάδα.

Διαφήμιση