Αρχική Ειδήσεις Γιορτή Οικολογικής Γεωργίας και Χειροτεχνίας

Γιορτή Οικολογικής Γεωργίας και Χειροτεχνίας

0
Διαφήμιση

Στο πάρκο Νέας Ελβετίας, στην περιοχή Χαριλάου της Θεσσαλονίκης πραγματοποιείται μέχρι την Κυριακή η 4η Γιορτή Οικολογικής Γεωργίας και Χειροτεχνίας στην οποία συμμετέχουν 95 παραγωγοί και χειροτέχνες από όλη την Ελλάδα, ενώ καθόλη τη διάρκεια δεκάδες εργαστήρια, συναυλίες, συζητήσεις, θεατρικά, δράσεις για παιδιά και άλλες εκδηλώσεις θα δίνουν μια διαφορετική «νότα».

Η Γιορτή (με ελεύθερη είσοδο) ξεκινά στις 10 το πρωί και κρατά μέχρι αργά το βράδυ, δίνοντας τη δυνατότητα σε όσους θέλουν να “αποδράσουν” από τους πολύβουους δρόμους της πόλης, να γνωρίσουν από κοντά προϊόντα οικολογικής γεωργίας και οικοτεχνίας.

Βότανα, μελισσοκομικά προϊόντα, τυροκομικά και γαλακτοκομικά, σάλτσες, μαρμελάδες, κηπευτικά, όσπρια και άλλα προϊόντα από την κατηγορία των οικοτεχνών, αλλά και σαπούνια, κηραλοιφές, κρέμες, παιχνίδια, τσάντες, ρούχα, διακοσμητικά κ.ά. από τους χειροτέχνες της μεγάλης “παρέας” του πάρκου της Νέας Ελβετίας θα εκτίθενται -μεταξύ άλλων- στην Οικογιορτή.

Το τριήμερο Παρασκευής-Κυριακής θα πραγματοποιηθούν επίσης περίπου 20 παράλληλες εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους (σ.σ. για πληροφορίες στο oikogiortithessalonikis.blogspot.gr), με εργαστήρια, ομιλίες, αφηγήσεις ιστοριών, παραστάσεις (θεατρικές και μουσικές) κ.λπ.

Στη φετινή Οικογιορτή συμμετέχουν 95 παραγωγοί και χειροτέχνες από όλη την Ελλάδα καθώς και 12 συλλογικότητες: ΒΙΟ.ΜΕ., Εναλλακτική Κοινότητα Πελίτι, ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. Σπείρα γης, ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. Πράσινες Διαδρομές, ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. Ευδώρα Γαία, Εθελοντική Εργασία Θεσσαλονίκης, Κύτταρο Νέας Γης, ΠΕΡ.ΚΑ., Greenwave Festival, Αλλιώτικο Σχολείο, “Νέο Θεμέλιο” Α.Μ.Κ.Ε., Οικολογικό Συνεταιριστικό Πρατήριο Θεσσαλονίκης.

Διαφήμιση