Αρχική Έξυπνα & Οικονομικά Αλάτι, μέλι, λάδι καρύδας και 14 συνταγές ομορφιάς!

Αλάτι, μέλι, λάδι καρύδας και 14 συνταγές ομορφιάς!

0
Διαφήμιση

Η υγεία είναι πολλά παραπάνω από το τι τρώμε, τι βάζουμε δηλαδή μέσα στο σώμα μας. έχει να κάνει και με το τι βάζουμε πάνω στο σώμα μας. Δυστυχώς, τα περισσότερα προϊόντα ομορφιάς περιέχουν επιβλαβή συστατικά και πλέον τα περισσότερα από αυτά βρίσκονται σε πολύ μικρά μπουκαλάκια, σε πλήρη αντίθεση με το κόστος τους.

Πάντως, λύση υπάρχει και βρίσκεται στην κουζίνα μας. Πρόκειται για πολύ απλά, φυσικά προϊόντα, μακράς διάρκειας που κοστίζουν ελάχιστα και κάνουν τόσα πολλά.

Τα τρία συστατικά που θα χρειαστούν μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να φτιάξουμε ένα πλήθος προϊόντων, ιδανικών για να αποκτήσουμε το τέλειο δέρμα και όχι μόνο.

ΑΛΑΤΙ

Είναι προτιμότερο να χρησιμοποιήσετε το αλάτι της θάλασσας ή ροζ αλάτι των Ιμαλάιων, καθώς είναι λιγότερο επεξεργασμένα από το κοινό αλάτι που χρησιμοποιούμε στην μαγειρική. Περιέχουν μεταλλικά στοιχεία και δεν έχουν πρόσθετα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το αλάτι διάφορους τρόπους για την ενίσχυση της υγείας σας:

1 . Στοματικό διάλυμα

Το αλάτι δρα ως απολυμαντικό, ξεπλένει την περιοχή ανάμεσα στα δόντια σας και απαλύνει τους πρησμένους και ερεθισμένους ιστούς (όπως ο ερεθισμός που προκαλεί η ουλίτιδα και η ευαισθησία που αφήνουν οι οδοντιατρικές εργασίες).

2 . Απολέπιση σώματος

Σε συνδυασμό με το λάδι καρύδας , το αλάτι είναι μια μεγάλη φυσική απολέπιση σώματος .

Απλά αναμίξτε δύο μέρη θαλασσινό αλάτι ( ή καστανή ζάχαρη , αν προτιμάτε μια πιο ήπια απολέπιση ) με 1 μέρος οργανικό λάδι καρύδας. Προσθέστε μερικές σταγόνες από αιθέρια έλαια, αν θέλετε .

Αν προσθέσετε αιθέρια έλαια βεβαιωθείτε ότι δεν πρόκειται για αρωματισμένο λάδι καθώς δεν θέλετε τα χημικά από τα αρώματα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αιθέριο έλαιο

λεβάντας για χαλάρωση,

γκρέιπφρουτ για την αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας,

δεντρολίβανο για την τόνωση και την καλύτερη κυκλοφορία του αίματος

λεμονόχορτο για ανανέωση.

3. Πονόλαιμος

Χρησιμοποιήστε 1/4 έως 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι της θάλασσας αραιωμένο σε λίγο νερό για να κάνετε γαργάρες και θα διώξει μακριά τον πονόλαιμο πονόλαιμο

4. Βουλωμένη μύτη

Κατά της περιόδους έντονης αλλεργίας ή όταν είμαστε κρυωμένοι, η μύτη είναι τόσο φραγμένη που έχουμε ακόμα και πονοκεφάλους από την πίεση. Ανακουφιστείτε με το ρινικό θαλασσινό νερό: Αραιώστε μισό κουταλάκι του γλυκού αλάτι της θάλασσας σε 1 φλιτζάνι χλιαρό, καθαρό νερό.

Πάνω από το νεροχύτη , γείρετε το κεφάλι σας περίπου 45 μοίρες και τοποθετήστε το στόμιο μέσα στο ρουθούνι. Ρίξτε απαλά το διάλυμα. Αυτό θα διασχίσει την κοιλότητα και θα βγει από το άλλο ρουθούνι. Φυσήξτε τη μύτη σας και επαναλάβετε από την άλλη πλευρά .

Λάδι Καρύδας

Δεν είναι και πολύ κοινό στην κουζίνα μας, μπορούμε όμως να το προμηθευτούμε εύκολα. Χρησιμοποιείστε βιολογικό λάδι που δεν έχει υποστεί επεξεργασία και είναι εντελώς ακατέργαστο.

Το λάδι καρύδας έχει τόσες πολλές χρήσεις και οφέλη, ενώ έχουν γραφτεί γι’ αυτό δεκάδες βιβλία. Εδώ είναι έξι εύκολες ιδέες για να ξεκινήσετε:

6. Χρησιμοποιήστε το ως μια ενυδατική κρέμα σώματος.

Σε αντίθεση με τις περισσότερες εμπορικές κρέμες, το λάδι καρύδας δεν περιέχει καθόλου νερό. Περιέχει λιπαρά οξέα τα οποία βοηθούν να διατηρηθεί η υγρασία στο δέρμα σας.

Το λάδι καρύδας ενισχύει επίσης σε βάθος τους ιστούς του δέρματος. Απλά τριφτείτε μετά το ντους. Στην αρχή θα νιώσετε λιπαρότητα αλλά γρήγορα θα απορροφηθεί.

7. Αφαιρέστε το μακιγιάζ.

Βάλτε λίγο λάδι καρύδας σε ένα κομμάτι βαμβάκι και σκουπίστε απαλά τα μάτια και το πρόσωπό σας. Ξεπλύνετε, τελειώσατε!

8 . Βαθιά περιποίηση για τα μαλλιά σας .

Λίγο λάδι καρύδας θα τιθασεύσει τις φριζαρισμένες άκρες σας και με λίγη περισσότερη προσπάθεια θα έχετε μια θαυμάσια μάσκα μαλλιών. Απλά περάστε λίγο λάδι καρύδας στα μαλλιά σας και κάνετε ελαφρύ μασάζ, αποφεύγοντας εντελώς τη ρίζα αν έχετε λιπαρότητα. Αφήστε το για 30 λεπτά ή τυλίξτε τα μαλλιά σας σε μια πετσέτα και αφήστε το όλη τη νύχτα. Πλύνετε την επόμενη μέρα και θα έχετε εξαιρετικά απαλά και λαμπερά μαλλιά!

9 . Διώξτε τους μύκητες

Το λάδι καρύδας έχει πλούσια αντιμικροβιακή, αντιική δράση και είναι ο καλύτερος εξολοθρευτής για τους μύκητες. Εάν έχετε μύκητες στα πόδια ή τα νύχια σας, τρίψτε όλο την πατούσα με λάδι καρύδας και στην συνέχεια καλύψτε το με μια πλαστική σακούλα και βάλτε το σε μια κάλτσα έτσι ώστε το λάδι να μην φύγει. Αφήστε το για μερικές ώρες ή όλη τη νύχτα. Επαναλάβετε τουλάχιστον τρεις φορές την εβδομάδα και το δέρμα σας θα ανανεωθεί πλήρως.

10 . Πιτυρίδα και κνησμός

Ακριβώς όπως το υπόλοιπο δέρμα σας, έτσι και το κεφάλι σας χρειάζεται υγρασία. Εάν χρησιμοποιείτε έναν επιθετικό σαμπουάν ή χημικές βαφές μαλλιών το τριχωτό της κεφαλής έχει πιθανόν αποκτήσει ευαισθησία.

Απλώστε λίγο λάδι καρύδας στα δάχτυλά σας και κάντε απαλό μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής είναι σας. Αφήστε το για 30 λεπτά και επαναλάβετε αρκετές φορές την εβδομάδα μέχρι να νιώσετε ότι η πιτυρίδα σας είναι υπό έλεγχο. Στη συνέχεια, μια εβδομαδιαία θεραπεία θα είναι αρκετή.

11 . Προστατέψτε τα μαλλιά σας από το χλώριο και την θάλασσα.

Τα μαλλιά είναι σε θέση να απορροφούν την υγρασία, οπότε όταν μπαίνετε στην θάλασσα ή στην χλωριωμένη πισίνα τα μαλλιά σας απορροφούν ακριβώς αυτό, αλμυρό νερό και χλώριο. Και τα δύο αυτά κάνουν τα μαλλιά σας ξηρά σαν άχυρο. Για να αποφύγετε κάτι τέτοιο απλώστε λίγο λάδι καρύδας στα μαλλιά σας πριν μπείτε στο νερό .

ΜΕΛΙ

Το μέλι δεν είναι μόνο γλυκό, αλλά έχει επίσης κάποια απίστευτα ισχυρές αντί -φλεγμονώδεις , αντί- σηπτικές και αντιβακτηριδιακές ιδιότητες. Είναι σημαντικό να χρησιμοποιείτε ακατέργαστο, βιολογικό μέλι, προκειμένου να καρπωθείτε όλα τα οφέλη.

12 . Απολύμανση πληγών

Μια μικρή επάλειψη με μέλι σε κάθε χτύπημα μπορεί να εξοντώσει όλα τα βακτήρια που μολύνουν το τραύμα σας και να βοηθήσει το σώμα σας να θεραπευτεί γρηγορότερα, δεδομένου ότι δεν θα είναι απασχολημένο να εξοντώνει τα μικρόβια. (Απλά να καλύψτε την περιοχή με τσιρότο γιατί είναι κολλώδες).

13 . Χρησιμοποιήστε το ως ένα καθαριστικό προσώπου. Απαλή απολέπιση και μάσκα, όλα σε ένα!

Αν και δεν θα αφαιρέσει το μακιγιάζ, το μέλι θα καθαρίσει και θα θρέψει το δέρμα σας, ενώ αφαιρεί τα παλαιά κύτταρα. Απλά βρέξτε το πρόσωπό σας με τις παλάμες σας και στη συνέχεια απλώστε λίγο μέλι με τις άκρες των δακτύλων σας. Αφήστε το για περίπου 10 λεπτά, στη συνέχεια ξεπλύνετε με νερό. Επιλέξτε τον τύπο μελιού που σας ταιριάζει. Για παράδειγμα τα λιπαρά δέρματα θέλουν πιο κρεμώδη υφή.

14. Απαλά χείλη

Αν έχετε σκασμένα χείλη, το μέλι θα βοηθήσει να επουλωθούν γρηγορότερα και να είναι πιο ομαλή η επιδερμίδα. Απλά εφαρμόστε ελάχιστο μέλι στα χείλη σας και προσπαθήστε να μην το φάτε αμέσως!

Διαφήμιση