Αρχική Special Topics - 2 Επιστροφή στις ρίζες: Σεμινάριο Ενδοβιογένεσης-Τι είναι

Επιστροφή στις ρίζες: Σεμινάριο Ενδοβιογένεσης-Τι είναι

0
endikrineis adenes endokriniko systima
Ενδοκρινείς αδένες
Διαφήμιση

 

Η ενδοβιογένεση είναι μια ολοκληρωμένη προσέγγιση της ιατρικής, μια  ολοκληρωμένη θεωρία της ζωής που ενσωματώνει τις διάφορες πτυχές της ανθρώπινης φυσιολογίας. Από ένα στοχαστικό ιστορικό, προσεκτική φυσική και λεπτομερή αξιολόγηση από τη βιολογία των λειτουργιών, μπορεί να προκύψει ένα ορθολογικό πρόγραμμα θεραπείας που θεραπεύει τον ασθενή και όχι μόνο τα συμπτώματα. Η ενδοβιογένεση είναι μια μέθοδος κατανόησης της ανθρώπινης κατάστασης που μπορεί να ωφελήσει την πρακτική των επαγγελματιών υγείας από διάφορες θεραπευτικές παραδόσεις.

Αγγελική Γυπάκη 2023 01 30

Σύνταξη:  Αγγελική Γυπάκη 

endokriniko organa

Η ενδοβιογένεση είναι μια θεωρία συστημάτων της βιολογίας που θεωρεί το ενδοκρινικό σύστημα ως τον πραγματικό διαχειριστή του σώματος. Ως  θεωρία βάσης αξιολογεί τον τρόπο με τον οποίο δημιουργείται και διατηρείται η εσωτερική (ενδο-) ζωή (βιο-) του σώματος (-geny). Η ενδοβιογόνος ιδέα συνελήφθη από τον Christian Duraffourd MD και η διδασκαλία της αναπτύχθηκε από τους γιατρούς Duraffourd και Lapraz.

ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΕΝΔΟΒΙΟΓΕΝΕΣΗ ΕΔΩ

Η Συνέντευξη Τύπου 

Το θέμα θα απασχολήσει συνέντευξη Τύπου με θέμα: “Επιστροφή στις Ρίζες: Ενδοβιογένεση και Ενσωμάτωση Αρχαίας Σοφίας στη Σύγχρονη Ιατρική” που θα δώσει ο διάσημος επιστήμονας Dr. Charbel Abi Chahine το Σάββατο 11 Μαΐου 2024,  Ώρα: 11.00 στη  Σχολή Hill, Θουκυδίδου 9, Πλάκα

Η συνέντευξη Τύπου παρέχει μια καινοτόμο προσέγγιση για όσους επιθυμούν να βελτιώσουν την ιατρική τους πρακτική ενσωματώνοντας τις βασικές αρχές της με την πρόοδο της σημερινής πρόκλησης για την υγεία. Η ενημέρωση αυτή στοχεύει στην ενδυνάμωση των επαγγελματιών υγείας, ώστε να αναδιαμορφώσουν τη φροντίδα των ασθενών, συνδυάζοντας την αιώνια σοφία με τις καινοτόμες πρακτικές.

Μεταξύ άλλων θα συζητηθούν:

  •   Η θεωρία της Ενδοβιογένεσης.
  •   Η ανάπτυξη του Νευρο-Ενδοκρινούς Συστήματος.
  •   Η κατανόηση των Αιματολογικών εξετάσεων μέσω Ενδοβιογένεσης.

Συντονιστή θα είναι ο Dr. Αθανάσιος Τσακρής, Καθηγητής Μικροβιολογίας, Αντιπρύτανης Διοικητικών Υποθέσεων ΕΚΠΑ.

Enviogenesis Dr. Charbel Abi Chahine

Who’s Who

   Ο Dr. Charbel Abi Chahine, Πρόεδρος του Βελγικού Ινστιτούτου Ενδοβιογόνου Ιατρικής και Ολοκληρωτικής Φυσιολογίας, γεννήθηκε το 1970 στη Βηρυτό του Λιβάνου και αποφοίτησε από την ιατρική σχολή του Βελγίου το 2000. Κέρδισε μια θέση στο πρώτο εξειδικευμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα έκτακτης ανάγκης (2002-2004) και συμμετείχε σε αποστολές των Γιατρών Χωρίς Σύνορα στην Αφρική. Για το έργο του κατά τη διάρκεια στρατιωτικών συγκρούσεων έλαβε από τον Ερυθρό Σταυρό πιστοποιητικό ως στρατιωτικός επιτόπιος χειρουργός. Είναι ειδικός στην οξεία ιατρική και την αναζωογόνηση νεογνών, παιδιών και ενηλίκων. Έχει πληθώρα δημοσιεύσεων στον τομέα της χειρουργικής της σπονδυλικής στήλης και της νευροδιέγερσης. Από το 2002 έως το 2014 εργάστηκε στον τομέα της επείγουσας φροντίδας σε αρκετές Βελγικές κλινικές και νοσοκομεία. Από το 2012, είναι ειδικός στην ενδοβιογόνο και τη φυσική ιατρική (ολοκληρωτική φυσιολογία), έχοντας αποφοιτήσει από τη σχολή στο Παρίσι του δημιουργού της -του Γάλλου ιατρού και επιστήμονα Δρ. Christian Durafour. Κύριος εισηγητής για την ενδοβιογόνο και τη φυτοθεραπεία σε πολλές χώρες. Ασκεί Qi-Gong, βελονισμό και Tai-Chi. Μέσω της ενδοβιογενούς ιατρικής, ο Dr. Charbel Abi Chahine αντιμετωπίζει με επιτυχία σοβαρές ασθένειες όπως ο καρκίνος, τα αυτοάνοσα νοσήματα, οι καρδιακές παθήσεις, τα αναπαραγωγικά προβλήματα, οι ιοί, η φυματίωση κ.ά.

Πρόσκληση στο σεμινάριο 

 Το Σάββατο 11 Μαίου στο Electra Hotels & Resorts, Φιλελλήνων 6, 105 57 Αθήνα, ο Δρ. Χαρμπέλ Αμπί Σαχίν θα μας οδηγήσει σε ένα συντονισμό αρχαίας σοφίας και σύγχρονης ιατρικής καινοτομίας, αποκαλύπτοντας τη μετασχηματιστική δύναμη της Ενδοβιογένεσης σε ένα σεμινάριο σχεδιασμένο για την ανάπτυξη και πρόοδο στον τομέα της υγείας.

Εικόνα αθλήτριας με ακουστικά που διαλογίζεται στον περίπατο την ανατολή του ηλίου

Πρόκειται για μια βαθιά εξερεύνηση στο σταυροδρόμι της παραδοσιακής σοφίας και της σύγχρονης ιατρικής πρακτικής. Στο πνεύμα του Ιπποκράτη, το σεμινάριο “Επιστροφή στις Ρίζες” αποτελεί ιδανική πλατφόρμα για όσους επιθυμούν να αναβαθμίσουν την ιατρική τους πρακτική, ενσωματώνοντας τα θεμελιώδη στοιχεία της ιατρικής με τις προόδους του σημερινού υγειονομικού τοπίου. Η εκδήλωση παρουσιάζει πρωτοποριακές προσεγγίσεις στην υγειονομική περίθαλψη.

Καθ’ όλη τη διάρκεια του σεμιναρίου, θα ασχοληθείτε βαθιά με τη θεωρία και τις πρακτικές εφαρμογές της Ενδοβιογένεσης, ενός τομέα που ενσαρκώνει την σύζευξη αρχαίων αρχών και σύγχρονων επιστημονικών διεισδύσεων. Οι συνεδρίες είναι επιμελώς σχεδιασμένες για να ενισχύσουν την κατανόησή σας για τις πολύπλοκες αλληλεπιδράσεις μέσα στο ανθρώπινο σώμα και να παρέχουν καίριες επεξηγήσεις προηγμένων διαγνωστικών τεχνικών.

Περισσότερο από μια απλή εμπειρία μάθησης, αυτό το σεμινάριο αποτελεί ευκαιρία για επαγγελματική ανάπτυξη και προαγωγή δεξιοτήτων. Στοχεύει στην ενδυνάμωση των επαγγελματιών υγείας να αναδιαμορφώσουν τη φροντίδα των ασθενών, συνδυάζοντας την αιώνια σοφία με τις καινοτόμες πρακτικές. Η εμπειρία του Δρ. Abi Chahine θα φωτίσει το ταξίδι από τις ιστορικές ιατρικές πρακτικές στα σύγχρονα ιατρικά επιτεύγματα.

Ατζέντα Εκδήλωσης

 

09:00 – 09:30 Γνωριμίες (Καφές το πρωί 30 λεπτά)
09:30 – 10:00 Υποδοχή & Κύριοι Ομιλητές
10:00 – 10:10 Εισαγωγή
10:10 – 10:55 Η θεωρία της Ενδοβιογένεσης
10:55 – 11:40 Ανάπτυξη του Νευρο-Ενδοκρινούς Συστήματος
11:40 – 12:00 Συζητήσεις/γνωριμίες (Διάλειμμα για καφέ 20 λεπτά)
12:00 – 12:45 Κατανόηση Αιματολογικών Εξετάσεων μέσω Ενδοβιογένεσης
12:45 – 13:30 Η Βιολογία των Λειτουργιών – Ο Μυελός των Οστών
13:30 – 14:15 Συζητήσεις/γνωριμίες (Ελαφρύ Γεύμα 45 λεπτά)
14:15 – 14:45 Κλινικά Πρακτικά Παραδείγματα
14:45 – 15:20 Ερωτήσεις & Απαντήσεις
15:20 – 15:30 Κλείσιμο

 Ένα Συνέδριο Οραματιστών

Συνέδρια που Έχουν Εμπνεύσει και Φωτίσει

Δρ. Χαρμπέλ Αμπί Σαχίν – Πρόεδρος της IBEPI

Κ. John Doe – Οικοδεσπότης & Κύριος Χορηγός

Χώρος Εκδήλωσης

Electra Hotels & Resorts, Φιλελλήνων 6, 105 57 Αθήνα, Ελλάδα

Ημερομηνία: 11 Μαΐου 2024

Ώρα: 09:00 – 17:00

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με την κα ΄Ελενα Μπακάλοβα στο 6945143921.

Διαφήμιση