Αρχική Καταστροφές Υπό έλεγχο τέθηκε η φωτιά στην Τιθορέα

Υπό έλεγχο τέθηκε η φωτιά στην Τιθορέα

0
Υψηλός Κίνδυνος Πυρκαγιάς
Διαφήμιση

Υπό έλεγχο έθεσαν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής την φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Κυριακής (04/08), ανάμεσα σε Τιθορέα και Αμφίκλεια στην περιοχή Βελίτσα Φθιώτιδας.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η πυρκαγιά ξέσπασε ταυτόχρονα σε πέντε σημεία, τα οποία είχαν μεγάλη απόσταση μεταξύ τους δυσκολεύοντας έτσι την κατάσβεσή της.

Ωστόσο, με τη βοήθεια και των κάτοικων που έσπευσαν στο σημείο με τρακτέρ και ψεκαστικά μηχανήματα, κατάφεραν να τη θέσουν υπό έλεγχο.

tithorea 1

Η φωτιά ξεκίνησε μέσα από ελαιοπερίβολα, αλλά επεκτάθηκε πολύ γρήγορα σε δασική έκταση και εξαιτίας των ισχυρών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή κατευθυνόταν προς την πλευρά του πευκόφυτου Παρνασσού.

Δύο Καναντέρ, δύο PZL από το αεροδρόμιο της Λαμίας και ένα ελικόπτερο μαζί με 62 πυροσβέστες με 20 οχήματα, 13 πυροσβέστες πεζοπόρο τμήμα καθώς και 4 υδροφόρες και  2 μηχανήματα έργου της ΓΓΠΠ της περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας αλλά και μηχανήματα του δήμου έδωσαν, πραγματική μάχη για να μπορέσουν να σταματήσουν την εξάπλωση της φωτιάς.

Οι κάτοικοι της περιοχής μιλούν για εμπρησμό, υποστηρίζοντας ότι και στο παρελθόν είχαν γίνει ανάλογες απόπειρες.

tithorea 2

Να σημειώσουμε πως η περιοχή περιφρουρείται από εθελοντές κατοίκους κατά την αντιπυρική περίοδο, σε 24ώρη βάση, προκειμένου να προστατευτεί ο Παρνασσός.

Διαφήμιση