Αρχική Ειδήσεις Τα θερμόμετρα «τρελάθηκαν» στην Αργεντινή – Καμίνι που καίει η χώρα

Τα θερμόμετρα «τρελάθηκαν» στην Αργεντινή – Καμίνι που καίει η χώρα

0
Argentina
Διαφήμιση

Ένας ιστορικός καύσωνας βρίσκεται σε εξέλιξη από τις 10 Ιανουαρίου στη Νότια Αμερική, με το θερμόμετρο να αγγίζει ακόμα και τους 54°C (11 Ιανουαρίου 2022), ενώ αναμένεται κλιμάκωση άνω των 10°C τις επόμενες ημέρες.

Το πρωτοφανές κύμα καύσωνα βυθίζει τη χώρα σε απανωτά μπλακαουτ λόγω κατάρρευσης του δικτύου ηλεκτροδότησης εντός και γύρω του Μπουένος Άιρες.

Οι τρέχουσες θερμοκρασίες αναδεικνύουν τη χώρα της Νότιας Αμερικής, το πιο ζεστό μέρος στον πλανήτη, όπου σε συνδυασμό με τους ξηρούς ανέμους που πνέουν λόγω του φαινομένου La Nina, δημιουργείται παραλυτικό περιβάλλον. Ήδη, στην επικράτησή τους «υποκύπτουν» όλες οι καλλιέργειες.

Οι αρχές προειδοποιούν τους κατοίκους να μένουν μακριά από τον ήλιο, να φορούν ελαφριά ρούχα και να φροντίζουν να διατηρούνται ενυδατωμένοι.

«Πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί αυτές τις μέρες», δήλωσε ο δήμαρχος της πόλης του Μπουένος Άιρες, Οράσιο Ροντρίγκες Λαρέτα.

Argentina1Ο μετεωρολόγος Λούκας Μπερένγκουα προειδοποιεί ότι το κύμα καύσωνα είναι εκτός διαγραμμάτων και θα μπορούσε να σπάσει κάθε ρεκόρ στη χώρα.

«Πρόκειται για ένα κύμα καύσωνα εξαιρετικών χαρακτηριστικών, με ακραίες τιμές θερμοκρασίας που θα αναλυθούν μετά την ολοκλήρωσή του, καθώς αναμένεται να δημιουργήσει ιστορικά ρεκόρ για τις θερμοκρασίες στην Αργεντινή», είπε.

Για κάποιους έθεσε ερωτήματα σχετικά με την κλιματική αλλαγή και για πιο ακραία καιρικά φαινόμενα. Η Αργεντινή τα τελευταία χρόνια έχει βιώσει ασυνήθιστα άγριες πυρκαγιές γύρω από το δέλτα του Παναμά, με την στάθμη των υδάτων να αγγίζει ιστορικά χαμηλά σχεδόν 80 ετών.

Διαφήμιση