Αρχική COVID-19 Covid-19: Η διάθεση εμβολίων στο Ην. Βασίλειο μείωσε τους θανάτους

Covid-19: Η διάθεση εμβολίων στο Ην. Βασίλειο μείωσε τους θανάτους

0
Εμβολιασμός
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Το Ηνωμένο Βασίλειο βρίσκεται τώρα σε ένα τρίτο κύμα της πανδημίας Covid-19 με περιπτώσεις που αυξάνονται κατά μέσο όρο 27.000 κάθε μέρα.

Στο αντίστοιχο σημείο τον Νοέμβριο του περασμένου έτους – κατά τη διάρκεια του δεύτερου κύματος του ιού – περισσότεροι από 400 άνθρωποι πέθαναν από το Covid-19 την ημέρα, αλλά την Παρασκευή 2 Ιουλίου καταγράφηκαν μόνο οκτώ θάνατοι.

Πώς η διάθεση εμβολίων στο Ηνωμένο Βασίλειο μείωσε δραματικά τους θανάτους του Covid-19

Οι υπολογισμοί βασίζονται σε κυλιόμενο μέσο όρο επτά ημερών των καθημερινών καταγεγραμμένων περιπτώσεων και θανάτων. Το δεύτερο κύμα καταγράφεται από 8/9/20, το τρίτο κύμα καταγράφεται από τις 14/5/21.

Η εξήγηση για την ανισότητα είναι πιθανό να είναι η διάθεση εμβολίων στο Ηνωμένο Βασίλειο, η οποία ξεκίνησε στις 8 Δεκεμβρίου 2020. Περίπου το 86% των ενηλίκων του Ηνωμένου Βασιλείου έλαβε την πρώτη δόση του εμβολίου, ενώ το 63% και τις δύο. 

Ο νέος υπουργός Υγείας Sajid Javid υποστήριξε στη Daily Mail ότι θα είναι αδύνατο να εξαλειφθεί η ασθένεια και ότι οι άνθρωποι θα πρέπει τώρα να «βρουν τρόπους να την αντιμετωπίσουν» όπως κάνουν με τη γρίπη.

Ωστόσο, ορισμένοι επιστήμονες ανησυχούν ότι ο τερματισμός των περιορισμών, όπως η χρήση μάσκας στις δημόσιες συγκοινωνίες, μπορεί να είναι άσκοπα επικίνδυνος, καθώς οι περιπτώσεις συνεχίζουν να αυξάνονται γρήγορα.

Με πληροφορίες της NewStatesMan

Διαφήμιση