Αρχική Πολιτισμός Έρχεται το Universal Hip Hop Museum, ένα μουσείο αφιερωμένο στο hip hop

Έρχεται το Universal Hip Hop Museum, ένα μουσείο αφιερωμένο στο hip hop

0
hip hop
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Έρχεται στο Bronx το μουσείο που αποτελεί φόρο τιμής στο είδος που άλλαξε τον πολιτισμό, στο hip hop.

Πρόκειται για το Universal Hip Hop Museum που θα ανοίξει ως πολιτιστικό κέντρο ενταγμένο στο πρότζεκτ Bronx Point για την αναμόρφωση του νότιου Μπρονξ και θα είναι ένα “σπίτι για τη δημοφιλέστερη μορφή τέχνης στον κόσμο, το hip-hop”.

Οι εργασίες του πολυαναμενόμενου σπιτιού άρχισαν τον Φεβρουάριο και το Μουσείο αναμένεται να ανοίξει τις πύλες του το 2024.

 


Το μουσείο θα βρίσκεται στην καρδιά ενός από τους πιο ιερούς χώρους του hip-hop, το Bronx, NY.

Πιο συγκεκριμένα θα βρίσκεται σε απόσταση τριών χιλιομέτρων από τη λεωφόρο Sedgwick 1520 – την ιστορική γενέτειρα του hip hop όπου ο DJ Kool Herc διοργάνωσε τον Αύγουστο του 1973 μαζί με την αδερφή του ένα πάρτι από το οποίο ξεκίνησε ένα κίνημα και γεννήθηκε μια ολόκληρη κουλτούρα.

Το πρότζεκτ, για την υλοποίησή του οποίου θα διατεθούν 349 εκατομμύρια δολάρια, περιλαμβάνει κατοικίες, νέους δημόσιους χώρους και προγράμματα για την κοινότητα στην περιοχή.

Σε μια πρωτοποριακή τελετή, που διοργανώθηκε την περασμένη εβδομάδα για την ανέγερση του Μουσείου ήταν παρόντες ράπερ της Νέας Υόρκης, όπως οι LL Cool J, Nas, Fat Joe και Grandmaster Flash.

Διαφήμιση