Αρχική Ελλάδα “Πράσινο” φως για συνάντηση Δένδια – Τσαβούσογλου στις 14 Απριλίου

“Πράσινο” φως για συνάντηση Δένδια – Τσαβούσογλου στις 14 Απριλίου

0
δενδιας τσαβουσογλου
Φωτό αρχείου: Ν. Δένδιας - Μ. Τσαβούσογλου
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Το “πράσινο” φως για συνάντηση του Έλληνα Υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, με τον Τούρκο ομόλογό του, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, δόθηκε για τις 14 Απριλίου, μετά την ολοκλήρωση λίγο πριν τις 13:00 της Τετάρτης, των πολιτικών διαβουλεύσεων μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας που πραγματοποιήθηκαν στην Αθήνα.

Να σημειωθεί ότι ο 62ος γύρος Διερευνητικών Επαφών, ολοκληρώθηκε την Τρίτη σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, σε πολύ καλό κλίμα, ενώ συμφωνήθηκε ο 63ος γύρος να λάβει χώρα στην Κωνσταντινούπολη.

Η συνάντηση των Υπουργών πάντως θα πραγματοποιηθεί πιθανότατα στην Άγκυρα, εφόσον “επικρατούν οι κατάλληλες συνθήκες”.

Η προοπτική συνάντησής τους, προέκυψε κατά τη διάρκεια των διαβουλεύσεων σύμφωνα με διπλωματικές πηγές. Όπως ανέφεραν, ο υπηρεσιακός γενικός γραμματέας του υπουργείου Εξωτερικών πρέσβης Θεμιστοκλής Δεμίρης ενημέρωσε τον Τούρκο υφυπουργό Εξωτερικών πρέσβη Σεντάτ Ονάλ ότι ο Νίκος Δένδιας έκανε δεκτή την πρόσκληση του Μεβλούτ Τσαβούσογλου να μεταβεί στην Άγκυρα στις 14 Απριλίου.

Στο μεταξύ όμως, στις 25 και 26 Μαρτίου αναμένεται η συνεδρίαση της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ, όπου στο επίκεντρο των συζητήσεων αναμένονται και οι ελληνοτουρκικές σχέσεις. Ενώ, παράλληλα, αναμένεται και άτυπη πενθήμερη διάσκεψη για το Κυπριακό.

Επομένως, μεσολαβούν αρκετά γεγονότα μέχρι την επικείμενη συνάντηση και ενδεχομένως οι προαναφερθείσες “κατάλληλες συνθήκες” ως προϋπόθεση για τη συνάντηση των δύο Υπουργών πηγάζουν από αυτά.

“Αυτή τη στιγμή, υπάρχει ένα παράθυρο ευκαιρίας για καλύτερο διάλογο με την Ελλάδα. Και σχεδιάζουμε να συναντηθούμε τις επόμενες εβδομάδες με τον υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας, τον Νίκο Δένδια, ο οποίος είναι και πολύ καλός μου φίλος» είχε δηλώσει ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου στις 8 Ιανουαρίου 2021, κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Πορτογάλο ομόλογό του. Να σημειωθεί ότι η Πορτογαλία ασκεί το τρέχον εξάμηνο την προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ.

 

Διαφήμιση