Αρχική COVID-19 Έκτακτη τηλεδιάσκεψη για εφαρμογή των μέτρων τα Χριστούγεννα-“Ντου” της αστυνομίας σε σπίτια...

Έκτακτη τηλεδιάσκεψη για εφαρμογή των μέτρων τα Χριστούγεννα-“Ντου” της αστυνομίας σε σπίτια στις γιορτές

0
μέτρα έλεγχοι κορονοϊός
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Έκτακτη τηλεδιάσκεψη για εφαρμογή των μέτρων τα Χριστούγεννα, πραγματοποιήθηκε σήμερα Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου.

“Στο τραπέζι” ήταν το σχέδιο που θα εφαρμοστεί τις επόμενες ημέρες. Ιδίως κατά τις βραδινές ώρες της απαγόρευσης.
Αλλά και η αυστηροποίηση των ελέγχων σε κάθε επίπεδο από τις αρμόδιες Αρχές, προκειμένου να αποφευχθεί η διασπορά του COVID-19 μέσω του συγχρωτισμού.

Μιλώντας νωρίτερα στο OPEN TV ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ξεκαθάρισε ότι δεν θα επιτραπούν συνωστισμοί.

“Η Ελλάδα έχει λάβει από τα αυστηρότερα μέτρα, είπε. Δεν θα αφήσουμε να υπάρξουν συνωστισμοί. Βάλαμε το lockdown στη Δυτική Αττική και κάποια στιγμή θα το άρουμε. Το χαλαρό lockdown ήταν μια επιλογή. Όλα γίνονται με βάση τις εισηγήσεις των λοιμωξιολόγων και των ειδικών”.

Αυξημένοι οι έλεγχοι της ΕΛΑΣ και “ντου” σε σπίτια

Αυξημένοι θα είναι οι έλεγχοι της αστυνομίας της ημέρες των γιορτών. Αυτό τόνισε μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο εκπρόσωπος τύπου της ΕΛΑΣ Θεόδωρος Χρονόπουλος.

Ο κ.Χρονόπουλος υπογράμμισε πως θα υπάρχουν επεμβάσεις και σε σπίτια, με την παρουσία εισαγγελέα, στην περίπτωση που υπάρχουν καταγγελίες.

Όπως δήλωσε “η αστυνομία έχει την υποχρέωση να παρέμβει, με βάση τις αποφάσεις που έχουν ληφθεί και τα όσα αναφέρει η ΚΥΑ. Ακολουθώντας όλους τους τύπος και με την παρουσία εισαγγελέα.
Σε αυτές τις περιπτώσεις πέρα από τα διοικητικά πρόστιμα που προβλέπονται, υπάρχουν και ποινικές ευθύνες. Και θα ακολουθηθεί η διαδικασία του αυτοφώρου“.

Οι έλεγχοι και οι μετακινήσεις

Σχετικά με τις μετακινήσεις υπενθύμισε πως μετά τις 22:00 θα επιτρέπεται μόνο για λόγους εργασίας και υγείας.

“Οπότε η αστυνομία θα δώσει ιδιαίτερη βαρύτητα στις μετακινήσεις μετά τις 22.00 το βράδυ, είπε.

Και δεν αποκλείεται να προχωρήσουμε και σε διακοπή κυκλοφορίας σε κεντρικούς οδικούς άξονες.

Με στόχο να ελεγχθούν όλοι αυτοί που μετακινούνται εκείνες τις ώρες. Όπου διαπιστωθούν παραβάσεις, θα επιβληθεί πρόστιμο 300 ευρώ“.

Ρεβεγιόν Χριστουγέννων και αποστολή sms και για την επιστροφή στο σπίτι

Με τον κωδικό «6» θα γίνεται η μετακίνηση για τα εορταστικά τραπέζια. Και όπως διευκρίνισε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Λευτέρης Οικονόμου μιλώντας στον ΑΝΤ1, “θα πρέπει να σταλεί sms και για την επιστροφή από το ρεβεγιόν”.

Ο κ. Οικονόμου ζήτησε να οπλιστούν όλοι με υπομονή. Και να τηρήσουν τα περιοριστικά μέτρα κατά της διασποράς του κορονοϊού. Κάλεσε δε σε αυτοπειθαρχία προκειμένου να μην αποτύχουν τα μέτρα.

Ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη υπενθύμισε πως στο γιορτινό τραπέζι μπορούν να βρεθούν μέχρι εννέα άτομα από δύο οικογένειες.

Όπως ξεκαθάρισε πως επιτρέπονται οι μετακινήσεις από δήμο σε δήμο σε μεγάλες περιφέρειες, όπως η Αττική.

Στη συντριπτική πλειοψηφία τηρούνται τα μέτρα, διαπίστωσε ο Λευτέρης Οικονόμου, επικαλούμενος το ποσοστό των παραβάσεων που βεβαιώνονται κατά τους ελέγχους που διενεργούνται.

Διαφήμιση