Αρχική Καταστροφές Η μεγαλύτερη αποστολή του κόσμου στην Αρκτική, επιστρέφει – Πως θα την...

Η μεγαλύτερη αποστολή του κόσμου στην Αρκτική, επιστρέφει – Πως θα την παρακολουθήσετε live

0
Polarstern
Διαφήμιση

Η μεγαλύτερη πολική αποστολή στον κόσμο με το Polarstern ξεκινά αύριο Δευτέρα το ταξίδι επιστροφής της, από την Αρκτική. Προορισμός είναι το γερμανικό λιμάνι Μπρεμερχάβεν.

Επιστρέφει φέρνοντας μαζί της μία σειρά βασικών δεδομένων σχετικά με την κλιματική αλλαγή. Όπως κομμάτια πάγου.

Στόχος της αποστολής ήταν να συλλέξει δεδομένα για την ατμόσφαιρα, τα επίπεδα του θαλάσσιου πάγου. Τον ωκεανό και την υγεία των οικοσυστημάτων της Αρκτικής ως δείκτη της υγείας του πλανήτη στο σύνολο του.

Το ερευνητικό σκάφος Polarstern βρέθηκε στην Αρκτική νωρίτερα φέτος. Αλλά λόγω του COVID-19, επιστρέφει μετά από 389 ημέρες.

Ο στόχος ήταν να περάσει έναν ολόκληρο κύκλο στον πάγο της Αρκτικής. Να το παρατηρήσει να παγώνει κατά τη διάρκεια του χειμώνα και μετά να λιώνει καθώς πλησιάζουν οι καλοκαιρινοί μήνες.

Πουθενά δεν είναι αισθητά τα αποτελέσματα της κλιματικής αλλαγής απ’ ότι στα πολικά μας συστήματα. Επομένως η συλλογή αυτών των πληροφοριών είναι ζωτικής σημασίας.

Η αποστολή του πλοίου είναι γνωστή ως MOSAiC ή το Πολυεπιστημονικό Παρατηρητήριο για τη Μελέτη του Αρκτικού Κλίματος.
Και διευθύνεται από το Alfred Wegener Institute στη Γερμανία.

Polarstern

Ο πάγος εξαφανίζεται

Μια ομάδα διεθνών ερευνητών από σχεδόν 20 διαφορετικές χώρες, πέρασε τον τελευταίο χρόνο μετρώντας τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στον θαλάσσιο πάγο στην περιοχή.

Χρησιμοποιώντας drone και πληροφορίες από δορυφόρους των ΗΠΑ, η ομάδα είναι ήδη σίγουρη για ένα θλιβερό γεγονός. Ότι, ο πάγος εξαφανίζεται.

Σύμφωνα με μετρήσεις, ο θαλάσσιος πάγος έχει φτάσει στο δεύτερο χαμηλότερο ελάχιστο του καλοκαιριού.

1000 δείγματα πάγου, θα αναλυθούν τα επόμενα δύο χρόνια

Με την επιστροφή στη Γερμανία αυτήν την εβδομάδα, η αποστολή θα φέρει περισσότερα από 1000 δείγματα πάγου. Τα οποία θα αναλυθούν τα επόμενα δύο χρόνια.

Οι πληροφορίες από αυτά τα δείγματα θα χρησιμοποιηθούν για τη δημιουργία κλιματικών μοντέλων.

Που θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην πρόβλεψη περιβαλλοντικών φαινομένων όπως τα κύματα θερμότητας και η δυνατή βροχή.
Θα μπορούσε επίσης να βοηθήσει στην επίλυση της κρίσης του κλίματος μας τα επόμενα 5, 10, 50 ή ακόμη και 100 χρόνια.

πολική αρκούδα

Τα ζώα της Αρκτικής

Συλλέχθηκαν επίσης δεδομένα σχετικά με τους οργανισμούς που ζουν σε ακραίες συνθήκες κατά τη διάρκεια των μεγάλων χειμερινών μηνών με απόλυτο σκοτάδι.

Την πολική νύχτα, ελήφθησαν δείγματα νερού για τη μελέτη πλαγκτόν και βακτηρίων που επιβιώνουν σε αυτά τα σοβαρά θαλάσσια οικοσυστήματα.

Από τότε που ξεκίνησε από το Τρόμσο της Νορβηγίας τον Σεπτέμβριο του 2019, το πλήρωμα έχει δει περίπου 20 πολικές αρκούδες, αρκτικές αλεπούδες και άλλα άγρια ​​ζώα της Αρκτικής.

Όσοι θέλετε να δείτε live την επιστροφή του Polarstern, συντονιστείτε.

Διαφήμιση