Αρχική Special Topics - 2 Energean: Στο β΄ τρίμηνο τα πρώτα αποτελέσματα από τη γεώτρηση «Αθηνά» στο...

Energean: Στο β΄ τρίμηνο τα πρώτα αποτελέσματα από τη γεώτρηση «Αθηνά» στο Ισραήλ

Ενίσχυση της ασφάλειας του εφοδιασμού στη ΝΑ Μεσόγειο θα φέρει μια νέα ανακάλυψη κοιτάσματος φυσικού αερίου

0
energean
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Στο β’ τρίμηνο του έτους αναμένει η Energean τα πρώτα αποτελέσματα από τη γεώτρηση «Αθηνά» στο θαλάσσιο block 12 στο Ισραήλ. Στην γνωστοποίηση αυτή προχώρησε η διοίκηση του ομίλου, στο πλαίσιο της αναλυτικής ανακοίνωσης των οικονομικών αποτελεσμάτων της για το 2021 προς τα Χρηματιστήρια του Λονδίνου και του Τελ Αβίβ.

Στόχος 21 δισεκ. κυβικά μέτρα φυσικού αερίου

Η ερευνητική γεώτρηση «Αθηνά» έχει ως στόχο 21 δισεκ. κυβικά μέτρα φυσικού αερίου και είναι η πρώτη ενός προγράμματος 3+2 γεωτρήσεων, το οποίο είναι το μεγαλύτερο για φέτος στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. Όπως σχολίασε ο Μαθιός Ρήγας, διευθύνων σύμβουλος του ομίλου, «η επιτυχία της γεώτρησης θα αποτελέσει καταλύτη για την περαιτέρω ανάπτυξή μας στο Ισραήλ και την ευρύτερη περιοχή, όπου ως βασική προτεραιότητα πλέον αναδεικνύεται η ασφάλεια του εφοδιασμού».

Σημειώνεται ότι, στη διάρκεια του 2021, η παραγωγή διαμορφώθηκε πάνω από τις αρχικές προβλέψεις, στις 41 χιλιάδες βαρέλια ισοδυνάμου πετρελαίου ημερησίως (το 72% σε φυσικό αέριο), ενώ η πρόβλεψη για φέτος αναφέρεται σε παραγωγή μεταξύ 60 και 70 χιλιάδων βαρελιών ισοδυνάμου πετρελαίου ημερησίως.

«Το project – ορόσημο για την εταιρεία μας, η ανάπτυξη του κοιτάσματος Karish, πρόκειται να δώσει την πρώτη παραγωγή φυσικού αερίου στη διάρκεια του τρίτου τριμήνου της χρονιάς. Έναρξη παραγωγής φυσικού αερίου στο δεύτερο εξάμηνο αναμένεται και από τα θαλάσσια κοιτάσματα ΝΕΑ/ΝΙ στην Αίγυπτο, ενώ και τα άλλα προγράμματα ανάπτυξης κοιτασμάτων στο Ισραήλ, στην Ιταλία και στην Ελλάδα (κοίτασμα Έψιλον στον Κόλπο της Καβάλας) προχωρούν με βάση τον προγραμματισμό μας», τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΚ.Μητσοτάκης: Ρητή αναφορά στο πλαφόν της τιμής του φυσικού αερίου
Επόμενο άρθροΚ.Κουσκούκης: Εγχώριος ή εσωτερικός τουρισμός