Αρχική Special Topics - 2 Βραβείο Εξαγωγικής Αριστείας στην Πρόεδρο της ΜΕΒΓΑΛ Μαίρη Χατζάκου

Βραβείο Εξαγωγικής Αριστείας στην Πρόεδρο της ΜΕΒΓΑΛ Μαίρη Χατζάκου

Σύνταξη: ecozen.gr

0
ΜΑΙΡΗ ΧΑΤΖΑΚΟΥ ΜΕΒΓΑΛ
Διαφήμιση

Γυναικεία επιχειρηματικότητα και εξωστρέφεια είναι δύο έννοιες που στη ΜΕΒΓΑΛ συναντιούνται με απόλυτα επιτυχημένο τρόπο. Η θετική πορεία της εταιρείας και ο ρυθμός ανάπτυξης των εξαγωγών υπό γυναικεία διοίκηση χάρισαν στην Πρόεδρο της ΜΕΒΓΑΛ, κα Μαίρη Χατζάκου, Βραβείο Εξαγωγικής Αριστείας στα 4α Επιχειρηματικά Βραβεία Θαλής ο Μιλήσιος, τα οποία φέτος τίμησαν 12 γυναίκες που έχουν ξεχωρίσει η κάθε μία στη δική της διαδρομή και τομέα.

H εκτός συνόρων παρουσία της ΜΕΒΓΑΛ, η οποία είναι μία από τις πρώτες εξαγωγικές εταιρείες τροφίμων της Ελλάδας, ξεκίνησε το 1985, με πρώτη χώρα την Ιταλία, και σήμερα τα προϊόντα της βρίσκονται στα ράφια των πιο γνωστών αλυσίδων super market και καταστημάτων σε 36 χώρες, με τον τζίρο εξαγωγών να ξεπερνά τα 55 εκ. €, πρεσβεύοντας ανά την υφήλιο την υψηλή διατροφική αξία των ελληνικών γαλακτοκομικών προϊόντων.

Η ΜΕΒΓΑΛ πρωτοστάτησε στον αγώνα για την εδραίωση της Φέτας ως εθνικό προϊόν Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης-ΠΟΠ και επίσης με την ισχυρή της παρουσία στο εξωτερικό συντελεί στην καθιέρωση της μοναδικότητας του ελληνικού γιαουρτιού (Greek Yogurt) ανά την υφήλιο.

ΜΑΙΡΗ ΧΑΤΖΑΚΟΥ ΜΕΒΓΑΛ

ΜΕΒΓΑΛ και γυναικεία ενδυνάμωση

Αξιοσημείωτες είναι και οι πρωτοβουλίες της ΜΕΒΓΑΛ που στοχεύουν στη γυναικεία ενδυνάμωση.  Η εταιρεία ακολουθεί ένα μοντέλο λειτουργίας που βασίζεται σε ίσους όρους και ευκαιρίες για όλους, εφαρμόζοντας την αρχή της συμπερίληψης.

Αυτό αντικατοπτρίζεται στο ανθρώπινο δυναμικό της, αφού το ποσοστό γυναικών που κατέχουν διευθυντικές θέσεις είναι σήμερα 36%, πολύ υψηλότερο από το αντίστοιχο ποσοστό για την Ελλάδα.

Πολλά τμήματα και διευθύνσεις διοικούνται από γυναίκες, όπως Διεύθυνση Εργοστασίου, Διασφάλιση Ποιότητας, Έρευνα & Ανάπτυξη, Εφοδιαστική Αλυσίδα, Ανθρώπινο Δυναμικό, Key Account, Νομική Υπηρεσία. Επιπλέον στο πενταμελές Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας τα τρία μέλη είναι γυναίκες.

Το βραβείο της κας Χατζάκου παρέδωσε ο Υφυπουργός Ανάπτυξης, κος Νίκος Παπαθανάσης, ο οποίος χαρακτήρισε την Πρόεδρο της ΜΕΒΓΑΛ «εμβληματική μορφή στον κόσμο των επιχειρήσεων και πρότυπο για τις νέες γυναίκες στο επιχειρείν».

Η πολυάριθμη παρουσία των ανθρώπων της ΜΕΒΓΑΛ στην τελετή βράβευσης υπογράμμισε την οικογενειακή αντίληψη στις σχέσεις που διέπουν το ανθρώπινο δυναμικό της, πράγμα που επιβεβαίωσε η κα Χατζάκου κατά την ομιλία της:

«Η βράβευσή μου αποτελεί τιμή για την γυναικεία επιχειρηματικότητα, την οικογενειακή μου κληρονομιά και την ιστορία της ΜΕΒΓΑΛ. Μια βράβευση έχει αξία για τη συνολική προσπάθεια που καταβάλλει όλη η ομάδα, με στόχο τη διαχρονική πορεία της εταιρείας.

Ευχαριστώ θερμά την κριτική επιτροπή και τους διοργανωτές για την επιλογή μου, κυρίως όμως ευχαριστώ τους ανθρώπους της ΜΕΒΓΑΛ, για τη στήριξη και την κοινή καθημερινή μας προσπάθεια.»

 

 

 

 

Διαφήμιση