Αρχική Ζώα «Απεργία πείνας» κάνουν πιγκουίνοι και ενυδρίδες στην Ιαπωνία

«Απεργία πείνας» κάνουν πιγκουίνοι και ενυδρίδες στην Ιαπωνία

Σύνταξη: ecozen.gr

0
πιγκουινοι Ιαπωνια
Διαφήμιση

Συνηθισμένοι στα ακριβά ψαράκια πιγκουίνοι και ενυδρίδες σε ενυδρείο της Ιαπωνίας απορρίπτουν τη νέα φθηνότερη εναλλακτική που παρέχουν οι υπεύθυνοι.

Σηκώνουν με απέχθεια προς τα πάνω το ράμφος τους όταν έρχεται η ώρα του φαγητού και δεν αγγίζουν καν την τροφή τους. Την ίδια στάση ακολουθούν και οι ενυδρίδες. Σύμφωνα με τον υπεύθυνο του ενυδρείου Χιρόκι Σιμαμότο οι ενυδρίδες απέρριψαν σύσσωμες το φθηνότερο ψάρι.

Ο υψηλός πληθωρισμός ανάγκασε τους υπεύθυνους του ενυδρείου Χακόνε, στην Ιαπωνία, να αλλάξουν το μενού των πιγκουίνων και των ενυδρίδων και αντί για τα αγαπημένα τους και ακριβά πλέον σαφρίδια να βάλουν φθηνότερο ψάρι, το σκουμπρί.

Αλλά η αλλαγή αυτή στο μενού δεν έγινε δεκτή με χαρά από όλους με κάποιους από τους πιγκουίνους να σηκώνουν με απέχθεια προς τα πάνω το ράμφος τους όταν έρχεται η ώρα του φαγητού.

“Στην αρχή το παίρνουν στο στόμα τους, αλλά στη συνέχεια αποφασίζουν ότι δεν τους αρέσει και το πετάνε”εξηγεί στο AFP ο υπεύθυνος του ενυδρείου Χιρόκι Σιμαμότο.

Ο ίδιος εκτιμά ότι οι ασυμβίβαστοι πιγκουίνοι πιθανόν να διαφώνησαν με το μέγεθος των νέων γευμάτων τους που είναι μεγαλύτερο από το συνηθισμένο.

“Αισθάνονται ότι κάτι δεν πάει καλά”, σημειώνει.

Οι αρχές του ενυδρείου δήλωσαν ότι πήραν την απόφαση να αλλάξουν το μενού όταν οι τιμές για το σαφρίδι αυξήθηκαν μέσα σε ένα χρόνο κατά 20 με 30%, εν μέρει εξαιτίας της κακής ψαριάς.

Το ενυδρείο εξακολουθεί να αγοράζει και σαφρίδια για τις τροφές, αλλά δεν έχει σχέδια να επιστρέψει αποκλειστικά σε αυτά αν δεν πέσουν οι τιμές. “Όλα εξαρτώνται από το πότε θα επανέλθουν τα πράγματα στην κανονικότητα” σύμφωνα με τον Σιμαμότο.

Αλλά να είστε σίγουροι ότι οι επιλεκτικοί φαγάδες δεν λιμοκτονούν. “Σε αυτά που αρνούνται να φάνε τα νέα ψάρια, τους δίνουμε απλώς αυτό που έτρωγαν, είπε ο Σιμαμότο.

sea otter picture ενυδριδα

Αυξήσεις λόγω Covid-19 και πολέμου στην Ουκρανία

Στην Ιαπωνία, το υψηλότερο κόστος εισαγωγών και οι υψηλότερες τιμές ενέργειας που προκλήθηκαν από τις πιέσεις στην παγκόσμια οικονομία λόγω της πανδημίας COVID-19 και του πολέμου στην Ουκρανίαέχουν σοκάρει τους πολίτες. Τον Απρίλιο του 2022, οι τιμές καταναλωτή στην Ιαπωνία αυξήθηκαν κατά 2,5%, τη μεγαλύτερη αύξηση από τον Οκτώβριο του 2014.

Το κόστος λειτουργίας του ενυδρείου έχει αυξηθεί κατά περίπου 20% από την αρχή του έτους, δήλωσε ο Σιμαμότο, αν και δεν ήταν εξουσιοδοτημένος να πει πόσα ξοδεύει για τρόφιμα.

Εκτός από την επιλογή φθηνότερης τροφής, το ενυδρείο αναγκάστηκε να σβήσει τα φώτα και να μειώσει τη συχνότητα καθαρισμού των δεξαμενών φιλτραρίσματος, στο βαθμό που αυτό δεν βλάπτει τα ζώα.

 

Διαφήμιση