Αρχική Special Topics - 2 ΔΕΙΤΕ ΑΝ ΚΕΡΔΙΣΑΤΕ! ΜΕΓΑΛΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ: Κερδίστε θεραπευτικά αιθέρια έλαια από τον Βοτανόκηπο

ΔΕΙΤΕ ΑΝ ΚΕΡΔΙΣΑΤΕ! ΜΕΓΑΛΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ: Κερδίστε θεραπευτικά αιθέρια έλαια από τον Βοτανόκηπο

0
Βοτανόκηπος
Οι άνθρωποι του Βοτανόκηπου μας καλούν να γνωρίσουμε τον θαυμαστό κόσμο των βοτάνων!
Διαφήμιση

Οι νικητές του διαγωνισμού Βοτανόκηπος είναι:

1. Μαρία Υφαντοπούλου

2. Όλγα Γκαρανή

Συγχαρητήρια και στις δύο!

 

Ο αγαπημένος Βοτανόκηπος προσφέρει στους αναγνώστες του Ecozen.gr δύο πακέτα θεραπευτικών αιθέριων ελαίων Αγριοτριανταφυλλιάς και Γαϊδουράγκαθου. Δύο τυχεροί θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τις ευεργετικές ιδιότητες των μοναδικών σε ποιότητα, φυσικών προϊόντων μιας οικογενειακής επιχείρησης οικολογικής καλλιέργειας και μεταποίησης αρωματικών φαρμακευτικών φυτών που βρίσκεται στο χωριό Μεσιά του Ν. Κιλκίς. Μια περιοχή μηδενικής ρύπανσης ανάμεσα στους πρόποδες του όρους Πάϊκου και της κοιλάδας του ποταμού Αξιού.

Για να είστε ένας από τους τυχερούς του διαγωνισμού αρκεί να δηλώσετε συμμετοχή παρακάτω.

Η προσφορά

Το δώρο του διαγωνισμού περιλαμβάνει δύο προϊόντα προσωπικής φροντίδας και αναζωογόνησης για 2 τυχερούς.
Οι δύο τυχεροί αναγνώστες που θα κληρωθούν μετά τη λήξη του διαγωνισμού, στις 11 Απριλίου 2022, θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τα ευεργετικά αποτελέσματα των μοναδικών αυτών προϊόντων.

 

αγριο τριανταφυλλο

1) Έλαιο Άγριου Τριαντάφυλλου 20ml:

Από τους καρπούς του άγριου τριαντάφυλλου παράγεται έλαιο με την διαδικασία της ψυχρής έκθλιψης. Αυτό το έλαιο έχει θεραπευτικές, αντιγηραντικές και αναζωογονητικές ιδιότητες και πιο συγκεκριμένα:

  • μειώνει τις ρυτίδες τόσο σε βάθος όσο και σε πλάτος,
  • χρησιμοποιείται σε ουλές από χειρουργικές παρεμβάσεις, τραυματισμούς,
  • σημάδια από ακμή, ροδόχρου ακμή,
  • δερματίτιδα,
  • ψωρίαση,
  • έχει εξαιρετικά αποτελέσματα στη θεραπεία των εγκαυμάτων του δέρματος,
  • βοηθάει στην αντιμετώπιση των ραγάδων κατά την εγκυμοσύνη κλπ.

 

γαιδουραγκαθο
Έλαιο Γαϊδουραγκαθου. Botanokipos

2) Έλαιο Γαϊδουράγκαθου 100ml:

Η παραγωγή του ελαίου γίνεται με την ψυχρή σύνθλιψη των σπόρων χρησιμοποιώντας τεχνολογία υψηλής πίεσης, δεν χρησιμοποιούνται χημικοί διαλύτες στη διαδικασία εκχύλισής του και δεν επιδέχεται καμία επιπρόσθετη επεξεργασία.

Το παραγόμενο έλαιο είναι 100% Καθαρό και Φυσικό.

Το έλαιο από σπόρους γαϊδουράγκαθου είναι πιο δραστικό και χρησιμοποιείται σε σαλάτες διαλυμένο (1 κουταλιά) με ελαιόλαδο. Επίσης πίνεται, 1-2 κουταλάκια γλυκού την μέρα.

Το έλαιο του γαϊδουράγκαθου έχει ηπατοπροστατευτικές ιδιότητες, επίσης:
  • βοηθάει στη θεραπεία της ηπατίτιδας, της κίρρωσης του ήπατος
  • της μείωσης της χοληστερόλης
  • στην προστασία από υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ
  • στην αντιμετώπιση της ψωρίασης
  • Πρόσφατες μελέτες έδειξαν την αντικαρκινική, νευροπροστατευτική, αποτοξινωτική και καρδιοπροστατευτική του δράση.
  • Επίσης σύμφωνα με την Κοινοτική φυτική μονογραφία του ευρωπαϊκού οργανισμού φαρμάκων (ema) χρησιμοποιείται παραδοσιακά για την συμπτωματική ανακούφιση των πεπτικών διαταραχών, ως χωνευτικό, για φούσκωμα, μετεωρισμό.
Στον Βοτανόκηπο συλλέγουμε αυτοφυές γαϊδουράγκαθο από ακαλλιέργητες εκτάσεις του χωριού μας και το διαθέτουμε σε συσκευασία με άτριφτα άνθη, σε συσκευασία με σπόρους και σε βάμμα από τριμμένους σπόρους.

Αντενδείξεις

Σύμφωνα με φαρμακολογικές μελέτες, η σιλυμαρίνη έχει αναγνωριστεί ως ασφαλές φυτικό προϊόν αφού η λήψη της σε θεραπευτικές δόσεις δεν είναι τοξική. Αν και σπάνιες, μερικές από τις ανεπιθύμητες ενέργειες του γαϊδουράγκαθου περιλαμβάνουν(7: Γαστρεντερίτιδα, Διάρροια, Πονοκέφαλο, Δερματολογικά συμπτώματα (κνίδωση, εξάνθημα, κνησμός).  Θα πρέπει λοιπόν να αποφεύγεται η συγχορήγηση γαϊδουράγκαθου και φαρμακευτικών φαρμάκων, καθώς και παράλληλη χρήση με αντικαρκινικά φάρμακα ή ακτινοθεραπεία. Σε κάθε περίπτωση η συμβουλή ενός ειδικού γιατρού είναι απαραίτητη για την κάθε χρήση του.

αγρια τριανταφυλλια
Άγρια τριανταφυλλιά. Botanokipos
Τρία βήματα συμμετοχής στον διαγωνισμό

Για να πάρετε μέρος στον μεγάλο διαγωνισμό του Ecozen.gr θα πρέπει να έχετε διαβάσει και να συμφωνήσετε με τους όρους του διαγωνισμού ακολουθώντας τα βήματα:

    1. Κάντε like στις σελίδες Ecozen.gr & Βοτανοκηπος στο Facebook για να μένετε ενημερωμένοι για τα τελευταία νέα.
      2. Πατήστε εδώ και κάνετε share/κοινοποίηση τον διαγωνισμό μας.
      3. Συμπληρώστε την ακόλουθη φόρμα συμμετοχής γράφοντας το όνομά σας για να λάβετε μέρος στη κλήρωση, καθώς και ένα email επικοινωνίας για να έρθουμε σε επαφή με τον νικητή.

[forminator_form id=”163088″]

Οι τυχεροί που θα κερδίσουν, θα πρέπει να ολοκληρώσουν τα τρία βήματα ώστε να συμμετάσχουν στην κλήρωση.

Ο διαγωνισμός ολοκληρώνεται στις 11 Απριλίου 2022 και οι νικητές θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες.

 

γαϊδουράγκαθο
Γαϊδουράγκαθο Botanokipos
Βοτανόκηπος

Ο Βοτανόκηπος είναι μια οικογενειακή επιχείρηση καλλιέργειας και μεταποίησης αρωματικών φαρμακευτικών φυτών.

Βρίσκεται στο χωριό Μεσιά του Ν. Κιλκίς, ανάμεσα στους πρόποδες του όρους Πάϊκου και της κοιλάδας του ποταμού Αξιού.
Βασισμένοι στην καλλιεργητική τους παράδοση 2 γενεών, καλλιεργούν με φυσικό τρόπο, χωρίς φυτοφάρμακα και λιπάσματα, 30 βότανα από το 2009.
Όπως ρίγανη, λεβάντα, φασκόμηλο, θυμάρι, τσάι βουνού, αρτεμισία, ελίχρυσο, δεντρολίβανο, λουϊζα, κυνόροδο, σπαθόχορτο, αλθαία και άλλα λιγότερο γνωστά.

Συλλέγουν περίπου 50 άλλα που βρίσκονται ως αυτοφυή αγριόχορτα στα χωράφια τους και σε ακαλλιέργητες εκτάσεις του χωριού όπως αγριάδα, γαϊδουράγκαθο, πεντάνευρο, φλόμο, ταραξάκο, τριβόλι, χαμομήλι, αχιλλέα, λάπατο, μολόχα, λουβουδιά κλπ.

Από το βουνό Πάϊκο και άλλες επιλεγμένες περιοχές μηδενικής ρύπανσης συλλέγουν αειφορικά άλλα περίπου 20 φαρμακευτικά φυτά όπως εκουϊζέτο, λαδανιά, κράταιγο, αγριμόνιο, σκορπίδι, παλιούρι, σαμπούκο, κέδρο κλπ.

botanokipos logo

Στον Βοτανόκηπο δίνουν μεγάλη σημασία στον τρόπο που ξηραίνουν τα βότανα. Για την ξήρανσή τους δεν χρησιμοποιούν ξηραντήρια και δεν τα εκθέτουν στον ήλιο, μέθοδοι που υποβαθμίζουν την ποιότητα των βοτάνων.

Τα ξηραίνουν με φυσικό τρόπο σε σκοτεινή – αεριζόμενη αποθήκη και έτσι «κρατάνε» το χρώμα τους, το άρωμά τους και τις δραστικές τους ουσίες αναλλοίωτες.

Ένα μέρος της σοδειάς αποστάζεται σε αποστακτήριο βοτάνων και παράγουν 6 αιθέρια έλαια και 10 ανθόνερα.

Τα προϊόντα διατίθενται σε 7 επιλεγμένα καταστήματα στην Θεσσαλονίκη, αλλά και στην Καβάλα, Χαλκιδική, Άνδρο, στο Ηράκλειο Κρήτης, Κέρκυρα και σε δύο στο Βερολίνο

 

Οι υπεύθυνοι στον Βοτανόκηπο είναι περήφανοι για την ποιότητά τους όπως δείχνουν και οι εργαστηριακές αναλύσεις που κάνουν κατά διαστήματα στο ΑΠΘ.

Η τελευταία ανάλυση στο αιθέριο έλαιο ρίγανης (ριγανέλαιο) έδειξε τιμή ρεκόρ στην δραστική ουσία (καρβακρόλη) με ποσοστό 90,8%.

Σε συνεργασία με 2 πιστοποιημένα εργαστήρια τροφίμων και καλλυντικών μεταποιούν τα βότανα και μαζί με άλλες πιστοποιημένες πρώτες ύλες παράγουν βοτανόλαδα, θεραπευτικά έλαια, προϊόντα περιποίησης και φυσικά καλλυντικά.

Στα προϊόντα αυτής της κατηγορίας είναι Δαφνέλαιο, Χαμομηλόλαδο, Ενυδατικό λάδι προσώπου, Λάδι καλέντουλας,το γνωστό σε όλους/ες Σπαθόλαδο κλπ.

Στον Βοτανόκηπο ερευνούν και μελετούν συνεχώς, συλλέγουν πληροφορίες από έγκυρες πηγές του διαδικτύου, από τις επαφές με εξειδικευμένους γεωπόνους και έμπειρους καλλιεργητές, από επιστημονικές μελέτες και από παραδοσιακές συνταγές.

Στο ερευνητικό αναπτυξιακό κομμάτι ήδη μελετούν την παραγωγή νέων προϊόντων τόσο στον τομέα των φυσικών καλλυντικών, όσο και σε καινοτόμα προϊόντα με βότανα και τρόφιμα.

Επίσης προϊόντα του Βοτανόκηπου βρίσκονται και σε γνωστές ιστοσελίδες όπως skroutz.gr και Wikifarmer.gr.
Η εταιρεία πραγματοποιεί αποστολές προϊόντων με κουριερ σε όλη την Ελλάδα.

Ο Βοτανόκηπος συμμετέχει στο δίκτυο των Γιορτών Οικολογικής Γεωργίας και Χειροτεχνίας (Οικογιορτών) από το 2011, της Κοινωνικά υποστηριζόμενης γεωργίας, των Περιαστικών Καλλιεργειών καθώς και στο αγροδιατροφικό κίνημα της καθαρής τροφής, της συμμετοχικής πιστοποίησης και της Οικολογικής καλλιέργειας.

Περισσότερες πληροφορίες για τον Βοτανόκηπο και τα προϊόντα του, για τις χρήσεις και τις ιδιότητες των βοτάνων, για καλλιεργητικές-οικολογικές πρακτικές κλπ. μπορείτε να επισκεφτείτε www.botanokipos.gr και στο Facebook.

Διαφήμιση