Αρχική Ειδήσεις Σύγχρονο καταφύγιο με 40 σκεπαστά δωμάτια για αδέσποτα στο Πικέρμι

Σύγχρονο καταφύγιο με 40 σκεπαστά δωμάτια για αδέσποτα στο Πικέρμι

0
adespota zwa kevin olson unsplash
Λαταφύγιο αδέσποτων ζώων Kevin Olson / Unsplash
Διαφήμιση

Σε συνέχεια της έντονης δραστηριότητας για τη μέριμνα, την προστασία και τη φροντίδα των αδέσποτων ζώων, που επιδεικνύει τα πολλά τελευταία χρόνια ο Δήμος Ραφήνας-Πικερμίου, κατάφερε να το προχωρήσει ένα ακόμα βήμα παραπέρα, ανακοινώνοντας τη δημιουργία ενός σύγχρονου καταφυγίου την περιοχή Διάκου Μάντρες.

Το σύγχρονο, ευρωπαϊκών προδιαγραφών καταφύγιο θα χρηματοδοτηθεί από ιδίους πόρους του Δήμου και από το πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ», στο οποίο έχει ενταχθεί. Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου υπολογίζεται στα 1.110.000 ευρώ.

domarxeio Pikermiou
Δημαρχείο Ραφήνας-Πικερμίου

«Η σωστή αντιμετώπιση των αδέσποτων ζώων συντροφιάς αποτελεί για όλους μας ζήτημα Πολιτισμού», αναφέρει η δημοτική Αρχή και ευελπιστεί με την κατασκευή του να δοθεί μία ουσιαστική λύση σ’ ένα σημαντικό και χρόνιο πρόβλημα.

Το ολοκαίνουργιο καταφύγιο, με βάση τη μελέτη και τον σχεδιασμό που έχει γίνει, θα αναπτυχθεί σε δύο κτίρια με 40 σκεπαστά δωμάτια για τη φιλοξενία και την άσκηση των αδέσποτων ζώων.

Στο κεντρικό κτίριο προβλέπεται να στεγαστούν τα γραφεία της διοίκησης και του προσωπικού, με προβλεπομενη αίθουσα αναμονής, εξετάσεων, απομόνωσης, λουτρού σκύλων, παρασκευαστήριο τροφών και αποθήκη. 

skylos kamila wk unsplash
Kamila Wk / Unsplash

 

Διαφήμιση