Αρχική Ειδήσεις Σταγόνες αντί γυαλιά πρεσβυωπίας; Ναι αλλά όχι χωρίς παρενέργειες

Σταγόνες αντί γυαλιά πρεσβυωπίας; Ναι αλλά όχι χωρίς παρενέργειες

0
gyalia presviopias david travis unsplash
David Travis / Unsplash
Διαφήμιση
Αμερικανοί επιστήμονες κατάφεραν να δημιουργήσουν το «ελιξήριο» της οράσεως, απελευθερώνοντας τα μάτια εκκατομυρίων ανθρώπων που ταλαιπωρούνται από την αναπόφευκτη «νόσο» της ωριμότητας, την πρεσβυωπία.
Θα χρειαστεί μόλις μία σταγόνα στο κάθε μάτι και  θα πάψουν να φαντάζουν όλα θολά μετά από 15 λεπτά και για περίπου 6 με 10 ώρες. σε 15 λεπτά τα πάντα.
Τα μάτια σε νεαρές ηλικίες έχουν τεράστια προσαρμοστικότητα όσον αφορά την εστίαση. Και όταν η κόρη μικραίνει, τα αντικείμενα φαίνονται πιο καθαρά. Αυτή η δυνατότητα ωστόσο των ματιών να εστιάζουν, μειώνεται με την πάροδο του χρόνου.
Άλλωστε, όπως όλα τα όργανα του ανθρώπινου σώματος γερνάνε, έτσι συμβαίνει και με τα μάτια. Ήδη από την ηλικία των 40 ετών, η ελαστικότητα των οπτικών φακών και κατά συνέπεια η προσαρμοστικότητά τους χάνεται σταδιακά, καθιστώντας δύσκολη την ανάγνωση.
Μέσω της συστηματικής χρήσης όμως του «θαυματουργού» κολλύριου, θα μπορεί κανείς να εργαστεί σε Η/Υ ή να διαβάσει για το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας, δίχως γυαλιά. Σύμφωνα με τις μελέτες, οι σταγόνες ενδείκνυνται ιδιαίτερα για ανθρώπους ηλικίας 40-55 ετών.
stagones mativn unsplash

Σταγόνες αντί για γυαλιά

Οι σταγόνες «Vuilty» θα μπορούσαν άμεσα να αντικαταστήσουν τα γυαλιά, αφού έχουν ήδη εξασφαλίσει άδεια κυκλοφορίας από την FDA (Food and Drug Administration) στις Ηνωμένες Πολιτείες. Το νέο αυτό παρασκεύασμα είναι σε θέση να διευκολύνει, έστω και για μερικές ώρες, τη ζωή όλων εκείνων που θέλουν να διαβάζουν δίχως γυαλιά πρεσβυωπίας.
Το βασικό συστατικό του παρασκευάσματος είναι η πιλοκαρπίνη. Πρόκειται για ένα όχι και τόσο νέο συστατικό, αφού χρησιμοποιείται σε θεραπείες για τα μάτια από το 1875, όπως η αγωγή για τη θεραπεία του γλαυκώματος.

books unsplash

Μαγική λύση, όχι όμως δίχως παρενέργειες

Το κόστος των σταγόνων για ένα μήνα υπολογίζεται σε περίπου 70 ευρώ. Οι διοπτροφόροι επί της γης φαίνεται να τρίβουν τα χέρια τους. Πρόκειται ωστόσο για ένα παρασκεύασμα που δεν θα λύσει το πρόβλημα για τους πρεσβύωπες στις φτωχότερες χώρες.
Το υψηλό κόστος όμως δεν είναι το μοναδικό μειονέκτημα των σταγόνων. Αν μελετήσει κανείς το ιστορικό των συστατικών θα δεί ότι προκαλούν
  • Ερεθισμό
  • Κόκκινα μάτια
  • Πονοκέφαλο και
  • Δυσκολία στην ταχύτητα της εστίασης.
Κάποιοι δεν θα διστάσουν τον πειραματισμό και κάποιοι σίγουρα θα επιμείνουν στην κλασσική χρήση των γιαλιών-κολιέ που όσο κουραστική κι αν είναι, υπάρχει εδώ και αιώνες. Συγκεκριμένα από τον 13ο αιώνα.
Με πληροφορίες DWΣΤΑΓΟΝΕΣ ΜΑΤΙΩΝ
Διαφήμιση