Αρχική Διατροφή - Προτάσεις 8 υπέροχες συνταγές χωρίς κρέας του σεφ Τάσου Αντωνίου

8 υπέροχες συνταγές χωρίς κρέας του σεφ Τάσου Αντωνίου

0
syntages xwris kreas
Διαφήμιση

Συνταγές χωρίς κρέας, εύκολες, γρήγορες και πεντανόστιμες! Ακόμη και αν δεν είστε vegetarian ή δεν νηστεύετε, θα εκπλαγείτε με το πόσο νόστιμες και θρεπτικές συνταγές μπορείτε να απολαύσετε χωρίς κρέας. Τα όσπρια, τα μανιτάρια, το τυρί, το γιαούρτι και τα αυγά είναι εξαιρετικές πηγές πρωτεΐνης που χορταίνουν τον οργανισμό για ώρες. Και το καλύτερο; Το κόστος τους είναι πολύ πιο οικονομικό σε σχέση με το κρέας.

Προσθέστε στο διατροφικό σας πρόγραμμα αυτές τις οικονομικές συνταγές χωρίς κρέας σήμερα κιόλας. Είμαστε σίγουροι ότι θα αναρωτηθείτε γιατί δεν τις είχατε εντάξει στο εβδομαδιαίο μενού νωρίτερα!

Σαλάτα με κινόα και λαχανικά

Μη σας ξεγελάει η λέξη “σαλάτα” – η κινόα είναι μια εξαιρετική πηγή φυτικής πρωτεΐνης, απόλυτα χορταστική και εύκολη στην παρασκευή της. 1 φλιτζάνι βρασμένη κινόα αποδίδει από 2 έως 3 πιάτα, γι’αυτό και είναι ένα άκρως χορταστικό γεύμα που πρέπει οπωσδήποτε να φτιάξετε. Δείτε τη συνταγή και τις δοσολογίες εδώ.

Πατάτες στο φούρνο γεμιστές με φέτα

Το μυστικό για αυτές τις πεντανόστιμες πατάτες; Το ψήσιμο με τη φλούδα και το μείγμα μπαχαρικών! Μην παραλείψετε να προσθέσετε τη σως φέτας, η οποία περιέχει και γιαούρτι και υπόσχεται να σας κρατήσει χορτάτους για ώρες. Δείτε τη συνταγή και τις δοσολογίες εδώ.

Μακαρόνια με μπρόκολο

Όλοι ξέρουν πόσο νόστιμα είναι τα μακαρόνια. Τώρα φανταστείτε τα με τρυφερό σωτέ μπρόκολο, σκόρδο και τριμμένο τυράκι. Όνειρο! Δείτε τη συνταγή και τις δοσολογίες εδώ.

Τσιπούρα στη λαδόκολλα

Ναι, το ψάρι συγκαταλέγεται στην κατηγορία κρέας – σας προτείνουμε όμως να εντάξετε αυτήν την πεντανόστιμη συνταγή για ζουμερή τσιπούρα στη λαδόκολλα γιατί αφενός η μεσογειακή διατροφή “ζητάει” ψάρι 3-4 φορές την εβδομάδα, προσφέρει το αίσθημα του κορεσμού, χαρίζει ευεξία και είναι πηγή πρωτεΐνης και βιταμινών για τον οργανισμό. Δείτε τη συνταγή και τις δοσολογίες εδώ.

Κόκκινες φακές σούπα

Αυτή η συνταγή είναι η επιτομή της ευκολίας: οικονομική, βράζει μόνη της σε μόλις 20 λεπτά, και είναι πεντανόστιμη χάρη στα μπαχαρικά. Δείτε τη συνταγή και τις δοσολογίες εδώ.

Καροτόσουπα

Eκμεταλλευτείτε τα λαχανικά της εποχής και φτιάξτε αυτήν την εύκολη και νόστιμη καροτόσουπα. Αντικαταστήστε αν θέλετε τα καρότα με άλλα λαχανικά, ακολουθώντας την ίδια διαδικασία παρασκευής. Δείτε τη συνταγή και τις δοσολογίες εδώ.

Σπανακόρυζο

Εσείς νομίζετε τυχαία έτρωγε ο Ποπάυ σπανάκι; Εκτός από πλούσιο σε σίδηρο, το σπανάκι περιέχει φλαβονοειδή και πολυφαινόλες, παρουσιάζοντας αντικαρκινική δράση. Δώστε προσοχή στη διαδικασία του βρασμού για να διατηρήσετε όσο περισσότερες βιταμίνες γίνεται, μαγειρεύοντας το με λίγο ελαιόλαδο σε αντικολλητικό σκεύος. Δείτε τη συνταγή και τις δοσολογίες εδώ.

Στραπατσάδα

Η στραπατσάδα είναι στην ουσία αυγά μαγειρεμένα με αυγό. Πολλοί αποφλοιώνουν τη ντομάτα στο μαγείρεμα, χάνοντας όμως έτσι τις πολύτιμες φυτικές ίνες της. Αν θέλετε, παραλείψτε τη φέτα για να κάνετε ακόμη πιο οικονομικό το γεύμα αυτό. Δείξτε σύνεση στο βούτημα με το ψωμί γιατί η σαλτσούλα της στραπατσάδας είναι πραγματικός πειρασμός! Δείτε τη συνταγή και τις δοσολογίες εδώ.

Δείτε κι άλλες συνταγές από τον Σεφ Τάσο Αντωνίου:

 

Διαφήμιση