Αρχική Διατροφή - Προτάσεις Η Όπερα Don Giovanni του Μότσαρτ στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

Η Όπερα Don Giovanni του Μότσαρτ στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

0
DONjov
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Η συγκλονιστική και αριστουργηματική όπερα του Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ, Ντον Τζιοβάννι, παρουσιάζεται από το Σάββατο 27 Νοεμβρίου έως και την Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2021 για πρώτη φορά από το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό με δελτία εισόδου.

Η παράσταση

Έρωτας, κρασί, θάνατος, απιστία… ένα σύμπλεγμα από συναρπαστικά συναισθήματα και γεγονότα αλλά και από εύστοχα κωμικά στοιχεία συνθέτουν την αριστουργηματική όπερα του W.A.Mozart, που ήταν και το μεγαλούργημά του. Όταν πρωτοπαρουσιάστηκε το 1787 συγκλόνισε το κοινό αλλά και τον κόσμο της τέχνης, επηρεάζοντας βαθειά τις φιλοσοφικές και καλλιτεχνικές αντιλήψεις της εποχής αλλά και των εποχών που θα ακολουθούσαν.

Μουσική που προκαλεί δέος και χαρακτήρες που βασανίζονται από το πεπρωμένο τους, σε ένα περιβάλλον τραγικό και συνάμα κωμικό. Λυρικοί καλλιτέχνες της Ελλάδας και του εξωτερικού θα ζωντανέψουν στην σκηνή τη συγκλονιστική ιστορία με άρωμα από Ισπανία.

Στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου «RENOVATION» του προγράμματος Interreg «Ελλάδα-Βουλγαρία 2014-2020» και σε συνεργασία με τους Δήμους Λαγκαδά και Hadjidimovo, το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης παρουσιάζει την όπερα Ντον Τζοβάννι του Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ.

Ελεύθερη είσοδος

Πρόκειται για ένα από τα σπουδαιότερα δημιουργήματα του δυτικού πολιτισμού, το οποίο είναι εμπνευσμένο από τον θρύλο του γνωστού καρδιοκατακτητή Don Juan, και θα φιλοξενηθεί στη σκηνή του ΟΜΜΘ για τέσσερις παραστάσεις, με την είσοδο να είναι δωρεάν για το κοινό.

Η σκηνοθεσία φέρει την υπογραφή του διακεκριμένου σκηνοθέτη Michał Znaniecki και η χορογραφία της γνωστής χορογράφου από την Αργεντινη Diana Theocharidis. Συμμετέχουν διάσημοι Έλληνες λυρικοί τραγουδιστές και συντελεστές τόσο από την Ελλάδα όσο και από τη Βουλγαρία.

Συντελεστές:
Παναγιώτης Διαμαντής Διεύθυνση Ορχήστρας
Michal Znaniecki Σκηνοθεσία
Luigi Scoglio Σκηνογραφία
Michal Znaniecki Κοστούμια
Diana Theocharidis Χορογραφία
Dariusz Albrycht Φωτισμοί
Karolina Jacewicz Σχεδιασμός βιντεοπροβολών
Μαρία Καβαλιώτη Βοηθός σκηνοθέτη & σκηνογράφου
Ευτυχία Βενιωτά Μουσική προετοιμασία
Κατερίνα Σακέττα Μουσική προετοιμασία

Ερμηνεύουν:
Διονύσης Σούρμπης- Ντον Τζοβάννι
Σιρανούς Τσαλικιάν- Ντόνα Άννα
Χρήστος Κεχρής- Ντον Οττάβιο
Κωνσταντίνος Κατσάρας -Διοικητής (Ντον Πέντρο)
Σοφία Μητροπούλου -Ντόνα Ελβίρα
Plamen Kumpikov- Λεπορέλλο
Armando Puklavec -Μαζέττο
Χρύσα Μαλιαμάνη- Τσερλίνα
Μικτή Χορωδία Θεσσαλονίκης
Μαίρη Κωνσταντινίδου Διδασκαλία χορωδίας
Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης

Η όπερα πραγματοποιείται στο πλαίσιο του έργου “Local assets exploitation for the development of peripheral intercultural crossborder capacity” (RENOVATION) που έχει ενταχθεί και χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Εδαφικής Συνεργασίας INTERREG “Ελλάδα – Βουλγαρία 2014 – 2020”.

Διαφήμιση