Αρχική Επιχειρείν Οι Χάρτες της Google θα δείχνουν την πιο οικολογική διαδρομή για ταξίδια

Οι Χάρτες της Google θα δείχνουν την πιο οικολογική διαδρομή για ταξίδια

0
Google maps - αυτοκίνητο - πλοηγός
Εικόνα: UNSPLASH/Isaac Mehegan
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Ο διευθύνων σύμβουλος της Google, Sundar Pichai, δήλωσε ότι η πρωτοβουλία θα μπορούσε να εξοικονομήσει 1 εκατομμύριο τόνους διοξειδίου του άνθρακα ετησίως.

Οι Χάρτες της Google θα προσφέρουν στους οδηγούς τη διαδρομή με τη χαμηλότερη δυνατή εκπομπή άνθρακα για το ταξίδι που επέλεξαν, στο πλαίσιο των νέων -φιλικών προς το περιβάλλον- πολιτικών της εταιρείας αναζήτησης.

Οι οδηγοί θα μπορούν να επιλέξουν τη διαδρομή με τις χαμηλότερες εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα αφού ληφθούν υπόψη παράγοντες, όπως η κυκλοφορία και οι κλίσεις στο δρόμο. Το νέο προϊόν κυκλοφόρησε στις ΗΠΑ την προηγούμενη Τετάρτη, ενώ στην Ευρώπη θα είναι διαθέσιμο το 2022. Όταν οι συγκρίσιμοι χρόνοι ταξιδιού είναι σε γενικές γραμμές οι ίδιοι, οι Χάρτες της Google θα προεπιλεγούν στη χαμηλότερη επιλογή άνθρακα.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Google, Sundar Pichai, δήλωσε ότι η πρωτοβουλία θα μπορούσε να εξοικονομήσει 1 εκατομμύριο τόνους διοξειδίου του άνθρακα ετησίως, ή ισοδύναμο με την απόσυρση 200.000 αυτοκινήτων από τους δρόμους.

«Το ταξίδι με το αυτοκίνητο είναι μία από τις πιο επιβλαβείς για το περιβάλλον επιλογές που κάνουν οι άνθρωποι σε καθημερινή βάση. Ξεκινώντας (την Τετάρτη) στις ΗΠΑ και στην Ευρώπη το 2022, οι Χάρτες της Google θα σας επιτρέψουν να επιλέξετε τη διαδρομή με τις χαμηλότερες εκπομπές άνθρακα, αν δεν είναι ήδη η ταχύτερη», δήλωσε ο Pichai.

Η Google πρόσθεσε ότι θα διευκολύνει τους διαδικτυακούς αγοραστές αυτοκινήτων να δουν επιλογές υβριδικών και ηλεκτρικών οχημάτων και να τις συγκρίνουν με μοντέλα που λειτουργούν αποκλειστικά με ορυκτά καύσιμα.

Έρχεται και στο Google Flights

Άλλες πράσινες πρωτοβουλίες που ανακοίνωσε η εταιρεία τεχνολογίας περιλαμβάνουν την τοποθέτηση πληροφοριών για τις εκπομπές στη μηχανή αναζήτησης ναύλων των αεροπορικών εταιρειών της, Google Flights. Από την Τετάρτη, οι χρήστες σε όλο τον κόσμο θα μπορούν να βλέπουν τις εκπομπές άνθρακα ανά κάθισμα για κάθε πτήση και χαμηλότερες επιλογές πτήσεων άνθρακα. Οι αναζητήσεις ξενοδοχείων θα περιλαμβάνουν επίσης πληροφορίες σχετικά με τις προσπάθειες βιωσιμότητας των ξενοδοχείων.

Η Google αποκάλυψε επίσης αλλαγές στις αναζητήσεις αγορών. Όπου οι χρήστες αναζητούν συσκευές υψηλής έντασης ενέργειας, όπως πλυντήρια πιάτων ή θερμοσίφωνες, οι προτάσεις στην καρτέλα αγορών θα βοηθήσουν τους αγοραστές να βρουν βιώσιμες επιλογές.

Η Google ανακοίνωσε το 2020 ότι στόχευε να τροφοδοτείται αποκλειστικά με ενέργεια χαμηλών εκπομπών άνθρακα έως το 2030.

«Η κλιματική αλλαγή δεν αποτελεί πλέον μακρινή απειλή», δήλωσε ο Pichai. «Είναι όλο και πιο τοπικό και προσωπικό. Σε όλο τον κόσμο, οι πυρκαγιές, οι πλημμύρες και άλλες ακραίες καιρικές συνθήκες συνεχίζουν να επηρεάζουν την υγεία μας, τις οικονομίες μας και το μέλλον μας μαζί στον πλανήτη μας. Χρειαζόμαστε επείγουσες και ουσιαστικές λύσεις για να αντιμετωπίσουμε αυτήν την πιεστική πρόκληση».

Διαφήμιση