Αρχική Ειδήσεις Τυροπιτάκια με φύλλο κρούστας από τον σεφ Τάσο Αντωνίου

Τυροπιτάκια με φύλλο κρούστας από τον σεφ Τάσο Αντωνίου

0
ΤΥΡΟΠΙΤΑΚΙΑ ΣΥΝΤΑΓΗ
Διαφήμιση

Φτιάξτε τα πιο νόστιμα τυροπιτάκια με τραγανό φύλλο και γρήγορη γέμιση την οποία μπορείτε να εμπλουτίσετε με τα αγαπημένα σας υλικά!

Προετοιμασία: 10 λεπτά
Εκτέλεση: 20 λεπτά
Συνολικός χρόνος: 30 λεπτά
Μερίδες: 8
Θερμίδες: 260 θερμίδες

Υλικά

  • 250 γρ. φέτα
  • 50 γρ. κασέρι τριμμένο
  • 1 αυγό
  • 3-4 κ.σ. γάλα
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 συσκευασία φύλλο κρούστας
  • ελαιόλαδο για το άλειμμα των φύλλων
Εκτέλεση
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180οC στον αέρα.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ αναμειγνύουμε τη φέτα με το κασέρι. Προσθέτουμε το αυγό, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και γάλα. Ανακατεύουμε το μείγμα με ένα πιρούνι, να λιώσει η φέτα ελαφρώς και να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
  • Ανοίγουμε τα νωπά φύλλα κρούστας στον πάγκο εργασίας. Με το μαχαίρι, τα κόβουμε σε τρεις κάθετες στήλες. Τοποθετούμε σε κάθε στήλη από μια κουταλιά μείγματος. Αλείφουμε διάσπαρτα τα φύλλα με ελαιόλαδο.
  • Ξεκινάμε το τύλιγμα, διπλώνοντας το φύλλο έτσι ώστε να προκύψουν τρίγωνα. Kόβουμε το κομμάτι φύλλου που τυχόν περισσεύει έξω από κάθε τυροπιτάκι.
  • Τοποθετούμε τα τυροπιτάκια σε λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα. Ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά.
  • Τα τυροπιτάκια είναι έτοιμα όταν ροδίσουν καλά.

Δείτε κι άλλες συνταγές από τον Σεφ Τάσο Αντωνίου:

Διαφήμιση