Αρχική Επιλεγμένα Πανσέληνος Ιουλίου: Το φεγγάρι του αρσενικού ελαφιού

Πανσέληνος Ιουλίου: Το φεγγάρι του αρσενικού ελαφιού

0
πανσέληνος
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Τα αρσενικά ελάφια, τα οποία ρίχνουν τα κέρατα τους κάθε χρόνο, αρχίζουν να τα μεγαλώνουν πάλι τον Ιούλιο, εξ ου και το όνομα της Αμερικής για την πανσέληνο του Ιουλίου.

Μερικοί αναφέρονται σε αυτό το φεγγάρι ως βροντή, λόγω των καλοκαιρινών καταιγίδων αυτού του μήνα. Άλλα ονόματα περιλαμβάνουν το φεγγάρι σανού, μετά τη συγκομιδή σανού του Ιουλίου.

Γιατί ονομάζεται Buck Moon;

Τα ονόματα της πανσελήνου προέρχονται από διάφορα μέρη και πολιτισμούς, συμπεριλαμβανομένων των Native American, Colonial American και ευρωπαϊκών πηγών.

Παραδοσιακά, κάθε όνομα πανσελήνου εφαρμόστηκε σε ολόκληρο τον σεληνιακό μήνα στον οποίο συνέβη, όχι μόνο στην πανσέληνο.

Το Buck Moon

Η πανσέληνος τον Ιούλιο ονομάζεται Buck Moon  επειδή τα κέρατα των αρσενικών ελαφιών (δολάρια) βρίσκονται σε κατάσταση πλήρους ανάπτυξης εκείνη τη χρονική περίοδο.

Εναλλακτικά ονόματα του φεγγαριού του Ιουλίου

Αρκετά άλλα ονόματα για τη Σελήνη αυτού του μήνα αναφέρονται επίσης σε ζώα, όπως το  Feather Moulting Moon (Cree) και το  Salmon Moon , ένας όρος Tlingit που δείχνει πότε τα ψάρια επέστρεψαν στην περιοχή και ήταν έτοιμα για αλίευση.

Τα φυτά εμφανίζονται επίσης εμφανώς στα ονόματα της Σελήνης του Ιουλίου. Μερικά από τα αγαπημένα μας είναι  Berry Moon  (Anishinaabe), Moon When the Chokecherries είναι ώριμα  (Ντακότα), Μήνας του ώριμου καλαμποκιού  (Cherokee) και  Raspberry Moon (Algonquin, Ojibwe).

Οι Thunder Moon  (Western Abenaki) και  Halfway Summer Moon  (Anishinaabe) είναι εναλλακτικές παραλλαγές που αναφέρονται στον θυελλώδη καιρό και τη θερινή περίοδο.

Πότε θα μπορούμε να θαυμάσουμε την Πανσέληνο;

Το γεμάτο Buck Moon του Ιουλίου έρχεται – ανεβαίνει μετά το ηλιοβασίλεμα, την Παρασκευή 23 Ιουλίου.

Θα φτάσει στο μέγιστο φωτισμό του στις 10:37 μ.μ. Ανατολική ώρα εκείνο το βράδυ. Κοιτάξτε προς τα νοτιοανατολικά για να το δείτε να ανεβαίνει πάνω από τον ορίζοντα.

Στην Ελλάδα, η πανσέληνος του Ιουλίου έρχεται στις 24 Ιουλίου και θα ολοκληρωθεί στις 05:36 το πρωί.

Συμβουλευτείτε την σελίδα του Almanac, για να δείτε με ακρίβεια πότε θα είναι ορατό το Buck Moon στην περιοχή σας.

Με πληροφορίες του Almanac.com

Διαφήμιση