Αρχική Προτάσεις Η πιο νόστιμη συνταγή για τυροκροκέτες από τον σεφ Τάσο Αντωνίου

Η πιο νόστιμη συνταγή για τυροκροκέτες από τον σεφ Τάσο Αντωνίου

0
τυροκροκέτες

Οι τυροκροκέτες είναι ίσως ένα από τα αγαπημένα ορεκτικά των περισσότερων και ένα από αυτά που ποτέ δεν λείπουν από ένα ολοκληρωμένο τραπέζι. Είναι το πιο τραγανό, τυρένιο και νόστιμο ορεκτικό που αγαπούν μικροί και μεγάλοι. Ο σεφ Τάσος Αντωνίου έχει την συνταγή για τις πιο λαχταριστές τυροκροκέτες. Το μόνο που μένει είναι να τις δοκιμάσεις!

Προετοιμασία: 10 λεπτά

Εκτέλεση: 10 λεπτά

Αναμονή: 30 λεπτά

Συνολικός χρόνος: 50 λεπτά

Μερίδες: 15

Θερμίδες: 120

Υλικά

  • 450 γρ. γραβιέρα ή όποιο τυρί προτιμάμε
  • 65 γρ. αλεύρι
  • 1 αυγό
  • 50 γρ. τριμμένη φρυγανιά
  • ηλιέλαιο για τηγάνισμα

Εκτέλεση

  • Σε μπολ ανακατεύουμε τη γραβιέρα με το αλεύρι και το αυγό. Παίρνουμε 2 κ.σ. από το μείγμα και πλάθουμε σε μπαλάκια στο μέγεθος ενός καρυδιού.
  • Σε ξεχωριστό μπολ ανακατεύουμε τη φρυγανιά με το κεφαλοτύρι και βουτάμε ένα-ένα τα μπαλάκια να παναριστούν καλά.
  • Τοποθετούμε τις τυροκροκέτες στο ψυγείο για 30 λεπτά ή στην κατάψυξη για 10 λεπτά, μέχρι να δέσουν.
  • Ζεσταίνουμε το ηλιέλαιο σε τηγάνι σε δυνατή φωτιά. Όταν κάψει χαμηλώνουμε σε μέτρια φωτιά. Τηγανίζουμε τις τυροκροκέτες σε δόσεις, χωρίς να γεμίσουμε το σκεύος, μέχρι να ροδίσουν καλά.
  • Μεταφέρουμε τις τυροκροκέτες σε πιάτο στρωμένο με απορροφητικό χαρτί πριν τις σερβίρουμε.
Διαφήμιση