Αρχική COVID-19 Ν. Χαρδαλιάς: Τέλος στο sms – Πώς θα γίνονται οι μετακινήσεις –...

Ν. Χαρδαλιάς: Τέλος στο sms – Πώς θα γίνονται οι μετακινήσεις – 10 περιοχές πρέπει να προσέξουν

0
κορονοϊός COVID-19
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Για αργή αλλά σταθερή βελτίωση των επιδημιολογικών δεδομένων που κάνουν δυνατή τη σταδιακή άρση των μέτρων και στο τέλος του εξάμηνου lockdown που ξεκίνησε από σήμερα, Παρασκευή, έκανε λόγο ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, κρούοντας όμως το καμπανάκι του κινδύνου για 10 περιοχές της χώρας.

Υπενθύμισε παράλληλα, ότι υπάρχουν κανόνες που πρέπει να παραμείνουν.

Έτσι με υποχρεωτικό μοριακό τεστ, rapid ή self test, θα γίνονται οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις με όλα τα μέσα, αυτοκίνητο, καράβι και αεροπλάνο. Ενώ, παύει από σήμερα το μέτρο με την αποστολή SMS για τις μετακινήσεις.

Η απαγόρευση κυκλοφορίας θα ισχύει πλέον από τις 00:30 μετά τα μεσάνυκτα, έως τις 05:00 το πρωί. Και θα μπορεί να γίνεται μόνο για όσους έχουν σχετικό έγγραφο εργασίας ή για σοβαρό ιατρικό λόγο.

Υπενθυμίζεται ότι από σήμερα επαναλειτουργούν τα Μουσεία και από 17 Μαΐου ανοίγουν οι παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί, ενώ από τη Δευτέρα θα απαιτείται ένα self test ανά μαθητή για τα σχολεία που θα πρέπει να προσκομίζουν κάθε Δευτέρα.

Ανοίγουν τα θερινά σινεμά στις 21 Μαΐου

Με συγκεκριμένα μέτρα ασφαλείας, όπως η κενή θέση ανά 2 θεατές και πληρότητα στο 75% ανοίγουν τα θερινά σινεμά στις 21 Μαΐου και στις  28 Μαΐου γίνεται επανέναρξη των συναυλιών και των θεατρικών παραστάσεων σε ανοικτούς χώρους.

Αναμένονται περαιτέρω πληροφορίες και ανακοινώσεις για την τέλεση δεξιώσεων το προσεχές διάστημα.

Ποιες 10 περιοχές χρειάζονται μεγάλη προσοχή

Ο Ν. Χαρδαλιάς έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για δέκα περιοχές που χρειάζονται μεγάλη προσοχή καθώς όπως χαρακτηριστικά είπε, “ο ιός βρίσκεται ανάμεσά μας” και αυτές οι περιοχές σημειώνουν αύξηση του επιδημιολογικού φορτίου.

«Το αποδεικνύουν και τα δεδομένα των τελευταίων ημερών, καθώς η επιδημιολογική εικόνα ορισμένων περιοχών δείχνει σημεία επιδείνωσης που μας προβληματίζουν. Γι’ αυτό απευθύνω έκκληση στους κατοίκους Κέρκυρας, Ορεστιάδας, Σκιάθου, Αγρινίου, Μεσολλογίου, Ικαρίας, Πάτμου, Νάξου, Καρπάθου και του Μυλοποτάμου Ρεθύμνου να είναι ιδιαίτερα συνεπείς στην τήρηση των κανόνων. Στις περιοχές αυτές παρατηρείται αύξηση του ιικού φορτίου τα τελευταία 24ωρα. Συνέπεια όμως είναι απαραίτητο να συνεχίσουμε να δείχνουμε όλοι μας».

Η Βάνα Παπαευαγγέλου επίσης τόνισε ότι “σήμερα βλέπουμε ξεκάθαρα ποιο είναι το αποτύπωμα από το Πάσχα. Βλέπουμε αύξηση των κρουσμάτων σε αρκετές Περιφερειακές Ενότητες της χώρας, που πιθανά να σχετίζεται και με το αυξημένο testing”.

Ενώ, συμπλήρωσε ότι ο δείκτης Rt στην επικράτεια είναι 0,83.

Δείτε την ενημέρωσης:

 

Οι τελευταίες εξελίξεις:

Διαφήμιση