Αρχική COVID-19 Νέες περιοχές στο “βαθύ κόκκινο” – “Καμπανάκι” για διασπορά το Πάσχα

Νέες περιοχές στο “βαθύ κόκκινο” – “Καμπανάκι” για διασπορά το Πάσχα

0
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΥΓΕΙΑΣ (EUROKINISSI/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ)
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΥΓΕΙΑΣ (EUROKINISSI/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ)
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Νέες περιοχές μπαίνουν στο “βαθύ κόκκινο” ενώ οι λοιμωξιολόγοι “χτύπησαν καμπανάκι” για απροσεξία και διασπορά του κορονοϊού τις ημέρες του Πάσχα.

Αυτά αναφέρθηκαν μεταξύ άλλων, κατά την ενημέρωση του υπουργείου Υγείας, έχει ολοκληρωθεί, από τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά, την Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου και τον Επίκουρο Καθηγητή Επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Γκίκα Μαγιορκίνη.

Όπως ενημέρωσαν σχετικά, υπάρχει σταθερή τάση επιδημιολογικής αποσυμπίεσης, που διαφαίνεται και στα επιδημιολογικά δεδομένα, ωστόσο δε μπορούμε και δε πρέπει να χαλαρώσουμε, όπως προειδοποίησε η Β. Παπαευαγγέλου.

Την ίδια ώρα ανησυχία προκαλεί η αύξηση των κρουσμάτων σε συγκεκριμένες περιοχές, όπως για παράδειγμα στο Μεσολόγγι, που μπαίνουν σε επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου “βαθύ κόκκινο”.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το Ν. Χαρδαλιά, ο δήμος Βισαλτίας της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών καθώς και ο δήμος Μεσολογγίου της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας μπαίνουν στο βαθύ κόκκινο.

Μεσολόγγι: Πολλαπλασιασμός κρουσμάτων μέσα σε 10 μέρες

Συγκεκριμένα, στο Μεσολόγγι καταγράφηκε “επιθετική εκθετική αύξηση κρουσμάτων”, αφού οι ενεργές μολύνσεις στην περιοχή πενταπλασιάστηκαν μέσα σε 10 ημέρες. Στις 27 Απριλίου τα ενεργά κρούσματα ήταν 49 και σήμερα φτάνουν τα 233.

Έκκληση έκανε ο Ν. Χαρδαλιάς, τόσο στους κατοίκους του Μεσολογγίου, όσο και των γύρω περιοχών όπως του Αγρινίου και του Αιτωλικού να επιδείξουν μεγάλη προσοχή καθώς η κατάσταση είναι “εξαιρετικά ανησυχητική”.
Την ίδια ώρα σε καθολικό lockdown αντίστοιχο με αυτό που ισχύει για την Κάλυμνο, μπαίνει από το πρωί του Σαββάτου 8 Μαΐου, ο οικισμός Καστανιών της Δημοτικής Ενότητας Βύσσας, του Δήμου Ορεστιάδος. Ενώ, στην Κάλυμνο δε θα ανοίξουν τα σχολεία.

Έγινε διασπορά του ιού τις μέρες του Πάσχα

(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/ EUROKINISSI)
(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/ EUROKINISSI)

Τις τελευταίες δύο εβδομάδες της περιόδου του Πάσχα πραγματοποιήθηκαν μειωμένα τεστ και ενδεχομένως ο αριθμός των κρουσμάτων να μην είναι αντιπροσωπευτικός της πραγματικότητας, ωστόσο το ποσοστό θετικότητας παρέμεινε σταθερό στο 4,3% επισήμανε η Β. Παπαευαγγέλου.

Ενώ, ακόμα δεν έχουν φανεί ξεκάθαρα τα αποτελέσματα τοπικών μετακινήσεων.

Υπό αυτές τις συνθήκες πάντως, σύμφωνα με την ίδια, τα ενεργά κρούσματα καταγράφουν πτωτική πορεία, ενώ, για πρώτη φορά μετά από δύο μήνες τα ενεργά κρούσματα είναι κάτω από 20.000. Με τα περισσότερα από αυτά εντοπίζονται στην Αττική, τη Θεσσαλία και Δυτική & Κεντρική Μακεδονία.

Παράλληλα, ο ιός “μεταβιβάστηκε” σε νεότερες ηλικίες, με την πλειοψηφία των κρουσμάτων να αφορά άτομα 20 έως 60 ετών.

«Να μη δώσουμε μήνυμα χαλάρωσης των μέτρων ούτε καν σε αυτούς που έχουν εμβολιαστεί», τόνισε, καθώς η χαλάρωση των μέτρων οδήγησε σε επιδείνωση και παράλληλα “Βλέπουμε εξάρσεις τοπικές, ακόμα και σε περιοχές με μεγάλη εμβολιαστική κάλυψη”.

Τόνισε εκ νέου ότι ο κόσμος δε πρέπει να ξεχνά τις μάσκες, να αποφεύγει τον συγχωτισμό και να μην αμελήσει τον εμβολιασμό.

Οι τελευταίες εξελίξεις:

Διαφήμιση