Αρχική Ελλάδα Τζο Μπάιντεν: “Μια νέα μέρα για την Αμερική” – Ορκίστηκε 46ος πρόεδρος...

Τζο Μπάιντεν: “Μια νέα μέρα για την Αμερική” – Ορκίστηκε 46ος πρόεδρος των ΗΠΑ

0
Ορκομωσία Τζο Μπάιντεν
Ορκομωσία Τζο Μπάιντεν Φωτο: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Διαφήμιση

“Είναι μια νέα μέρα στην Αμερική” ανάρτησε ο Τζο Μπάιντεν στο Twitter λίγο πριν ορκιστεί επίσημα, ως 46ος πρόεδρος των ΗΠΑ, ενώ στο επίκεντρο της ομιλίας του τοποθέτησε το μήνυμα “ενότητας” για τη χώρα του. “Θα είμαι ένας πρόεδρος για όλους τους Αμερικανούς” τόνισε χαρακτηριστικά.

Live μετάδοση:

Πράγματι είναι μια ιστορική μέρα για τις ΗΠΑ και τον κόσμο που περιμένει εναγωνίως το νέο πρόεδρο να εφαρμόσει τις προεκλογικές του δεσμεύσεις, διορθώνοντας τις αστοχίες της κυβέρνησης Τράμπ.

Ο τελευταίος αποχώρησε νωρίτερα για Φλόριντα με το Air Force One και δεν παραβρέθηκε στην τελετή ορκωμοσίας του Τζο Μπάιντεν και της νέας Αντιπροέδρου των ΗΠΑ, Κάμαλα Χάρις. Σε αντίθεση, με τον πρώην πρόεδρο, ο πρώην Αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Μάικ Πενς έφτασε στο Καπιτώλιο νωρίτερα για να παραβρεθεί στην ορκωμοσία.

Στην ορκωμοσία παραβρέθηκε επίσης ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα με τη σύζυγό του, ο πρώην πρόεδρος Τζορτζ Μπους με τη σύζυγό του Λόρα, καθώς και ο Μπιλ και η Χίλαρι Κλίντον. Ενώ, τον εθνικό ύμνο απήγγειλε η Lady Gaga.

Ενώ, η τελετή πραγματοποιείται υπό αυστηρά πρωτόκολλα ασφαλείας.

Ο Τζο Μπάιντεν είναι ο δεύτερος καθολικός πρόεδρος των ΗΠΑ, και παρακολούθησε τη Λειτουργία στον καθεδρικό ναό του Αγίου Ματθαίου του Αποστόλου στην Ουάσιγκτον πριν την ορκομωσία του μαζί με την σύζυγό του και την νέα Αντιπρόεδρο Καμάλα Χάρις.

Το tweet του Τζο Μπάιντεν το απόγευμα της Δευτέρας.

Συγχαρητήρια από τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Την ώρα της ορκωμοσίας θερμά συγχαρητήρια απέστειλε ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Κ. Μητσοτάκης με ανάρτησή του στο λογαριασμό του στο Twitter.

O κ. Μητσοτάκης έγραψε συγκεκριμένα στα αγγλικά: “Τα θερμότερα συγχαρητήριά μου στον Τζο Μπάιντεν και την Καμάλα Χάρις. Με μια αίσθηση ανανεωμένης αισιοδοξίας, προσβλέπουμε στην περαιτέρω ενίσχυση των δεσμών μας και της φιλίας ανάμεσα στα δύο έθνη μας”

 

Διαφήμιση