Αρχική Ευζωία Πώς ξοδεύουν οι άνθρωποι το χρόνο τους σε όλο τον κόσμο

Πώς ξοδεύουν οι άνθρωποι το χρόνο τους σε όλο τον κόσμο

0
Χρόνος
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Όλοι έχουμε τις ίδιες 24 ώρες την ημέρα, αλλά δεν τις ξοδεύουμε με τον ίδιο τρόπο. Μερικοί δίνουν προτεραιότητα στον οικογενειακό χρόνο ή στις δουλειές του σπιτιού, ενώ άλλοι λατρεύουν έναν καλό ύπνο ή βλέπουν φίλους.

Τα στοιχεία για τις 33 χώρες προέρχονται από τον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) και αφορά άτομα ηλικιών από 15 έως 64 ετών.

Που ξοδεύεται ο χρόνος ανά δραστηριότητα

How People Globally Spend Their Time
How People Globally Spend Their Time

Όσον αφορά την αμειβόμενη εργασία, η Ιαπωνία αναδύεται πρώτη στη λίστα με περίπου 5,5 ώρες την ημέρα. Ωστόσο, αυτή η χώρα έχει και τις περισσότερες υπερωρίες σε μια εβδομάδα εργασίας. Αντίθετα, ευρωπαϊκές χώρες όπως η Γαλλία και η Ισπανία αναφέρουν σχεδόν τις μισές ώρες (λιγότερο από 3 ώρες) μισθωτής εργασίας ανά ημέρα κατά μέσο όρο.

Στον τομέα των δραστηριοτήτων αναψυχής, ξεχωρίζουν οι Αμερικανοί πολίτες, οι οποίοι δαπανούν περίπου 2,5 ώρες  μέσα σε μια μέρα για τέτοιου είδους δραστηριότητες, ένας αριθμός που έχει αυξηθεί ακόμη υψηλότερα κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Εν τω μεταξύ, ένα άλλο ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι οι άνθρωποι στη Γαλλία περνούν τον περισσότερο χρόνο τρώγοντας, φτάνοντας περίπου τις 2 ώρες την ημέρα. Αυτές οι διάρκειες είναι παρόμοιες με αυτές που ισχύουν σε άλλες χώρες της Μεσογείου όπως η Ελλάδα, η Ιταλία και η Ισπανία – ίσως επειδή τα γεύματα θεωρούνται κοινωνική δραστηριότητα σε αυτούς τους πολιτισμούς.

Διαφορές φύλου στο χρόνο που ξοδεύεται

Οι γυναίκες καταναλώνουν σχεδόν τρεις φορές περισσότερο χρόνο για εργασία χωρίς αμοιβή σε σύγκριση με τους άνδρες . Μιλάμε για ένα επιβλητικό σύνολο 1,1 τρισεκατομμυρίων ωρών κάθε χρόνο – που σημαίνει πολύ λιγότερο ελεύθερο χρόνο.

Στη Νορβηγία, τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες έχουν εξίσου υψηλά επίπεδα ελεύθερου χρόνου – αν και είναι ένα σπάνιο παράδειγμα σε αυτή την περίπτωση.

Εν τω μεταξύ, σε χώρες όπως η Ινδία ή η Κίνα, τα σημαντικά κενά μεταξύ των φύλων εμποδίζουν τις γυναίκες να ανεβούν την κοινωνικοοικονομική κλίμακα , που ενδεχομένως κοστίζει τρισεκατομμύρια δολάρια στην παγκόσμια οικονομία.

Πηγή: visualcapitalist.com

 

Διαφήμιση