Αρχική COVID-19 Νοσηλεύτριες στην Κρήτη: “Με το σήμα της νίκης φύγαμε, με το σήμα...

Νοσηλεύτριες στην Κρήτη: “Με το σήμα της νίκης φύγαμε, με το σήμα της νίκης γυρίσαμε”! 

0
Νοσηλεύτριες Θεσσαλονίκη
Νοσηλεύτριες Θεσσαλονίκη Φωτό: cretalive.gr
Διαφήμιση

“Με το σήμα της νίκης φύγαμε, με το σήμα της νίκης γυρίσαμε”!, ήταν και η πρώτη δήλωση που έκανε κατά την επιστροφή της στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου, η κ. Ευαγγελία Αποκορωνιωτάκη, μέλος της ομάδας των νοσηλευτριών από την Κρήτη, που βρέθηκαν για περίπου δύο εβδομάδες στην Θεσσαλονίκη, προκειμένου να συνδράμουν στη δύσκολη μάχη που δίνει εκεί, το υγειονομικό προσωπικό με τον κορονοϊό

Κατά την αποστολή τους στη Θεσσαλονίκη, είχαν προκαλέσει συγκίνηση, μεταφέροντας ισχυρό μήνυμα αλληλεγγύης προς τις Ελληνίδες και τους Έλληνες στη μεγάλη μάχη που δίνεται με την πανδημία.

Σύμφωνα με δηλώσεις των νοσηλευτριών στο CretaLive, η αγάπη του κόσμου, τους έδινε δύναμη να συνεχίσουν αυτό που κάνουν, την ώρα που η κατάσταση στη βόρεια Ελλάδα, είναι πολύ δύσκολη. “Αξίζουν χιλιάδες ευχαριστώ στα παιδιά που είναι πάνω”, επισήμανε η κ. Αποκορωνιωτάκη, τονίζοντας τις καθημερινές μάχες που δίνουν εκεί γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό.

Ενώ, σχετικά με όσα έζησαν τις προηγούμενες ημέρες, ανέφερε, “Ζήσαμε πάρα πολύ δύσκολες καταστάσεις. Αν δεν το ζήσετε αυτό το πράγμα, δεν μπορείτε να καταλάβετε. Σε κάθε εφημερία επικρατούσε χαμός! Προσπαθούσες να δώσεις ό,τι μπορούσες από ψυχή και σώμα.  Αυτά τα παιδιά (οι συνάδελφοί στη Θεσσαλονίκη) δίνουν μεγαλείο ψυχής και σωματικής αντοχής”.

“Υπήρξε η απώλεια, υπήρξε και η ελπίδα” επεσήμανε και τόνισε πως “τα πράγματα δεν είναι αστεία. Καλό είναι ο καθένας να αναλάβει την ευθύνη του”.

“Κρατάτε αποστάσεις”

Το μήνυμα που στέλνει προς όλους είναι: “Κρατάτε αποστάσεις, να περάσει κι αυτό. Ο καθένας να δώσει τη μάχη του. Εύχομαι να πάνε όλα καλά και να γυρίσουμε στις ζωές μας με τις λιγότερες απώλειες”.

Κατά την επιστροφή τους, η Ανθή Καρυοφύλλη, νοσηλεύτρια από το Γενικό Νοσοκομείο Χανίων, τόνισε πως η αποστολή τους στη Θεσσαλονική ολοκληρώθηκε, καθώς, “Από εδώ και πέρα, μας χρειάζονται τα νοσοκομεία μας γιατί δεν είμαστε υπερπλήρης”.

Ενώ, δε παρέλειψε να ευχαριστήσει για την συμπαράσταση την Διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Κρήτης κ. Λένα Μπορμπουδάκη, τον υποδιοικητή κ. Αγαπίου, όπως και τον διοικητή του νοσοκομείου Χανίων κ. Μπέα.

Οι τελευταίες εξελίξεις:

Διαφήμιση