Αρχική Ενέργεια Σε λίγες μέρες η Υπουργική Απόφαση για το Επίδομα Θέρμανσης

Σε λίγες μέρες η Υπουργική Απόφαση για το Επίδομα Θέρμανσης

0
ΒΟΥΛΗ - ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
ΒΟΥΛΗ - ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
Διαφήμιση

Εντός του Δεκεμβρίου θα ανοίξει η πλατφόρμα καταβολής του επιδόματος θέρμανσης, του οποίου ο συνολικός προϋπολογισμός βρίσκεται στα τουλάχιστον 84 εκατ. ευρώ, ενώ, εντός των επόμενων ημερών θα εκδοθεί και η σχετική Υπουργική Απόφαση, σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, που παρείχε διευκρινίσεις για το φετινό επίδομα θέρμανσης, από το βήμα της Βουλής. Ο υπουργός υποστήριξε την τροπολογία που κατέθεσε το υπουργείο και σύμφωνα με την οποία διευρύνονται τα μέσα θέρμανσης που μπορούν να επιδοτηθούν. 

Σύμφωνα με την προτεινόμενη διάταξη είναι δυνατή η παροχή επιδόματος θέρμανσης στους καταναλωτές των επιδοτούμενων ειδών καυσίμων θέρμανσης που καθορίζονται με αυτήν.

“Ουσιαστικά, με την εν λόγω απόφαση, σκοπεύουμε να εντάξουμε και άλλες μορφές επιδοτούμενων ειδών καυσίμων θέρμανσης, όπως είναι το φυσικό αέριο, το υγραέριο, τα καυσόξυλα και τη βιομάζα (Pellet)”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο Χ. Σταϊκούρας.

Σε ποιους καταβάλλεται επιπλέον

Το επίδομα θέρμανσης για τη χειμερινή περίοδο 2020-2021 θα καταβληθεί και στα νοικοκυριά ανά την επικράτεια που καταναλώνουν φυσικό αέριο ή υγραέριο, ενώ τα νοικοκυριά ορεινών περιοχών, με πληθυσμό έως 2.500 κατοίκους, που καταναλώνουν καυσόξυλα ή pellet, θα λάβουν επίσης το επίδομα θέρμανσης.

Από 80 ευρώ και πάνω το επίδομα θέρμανσης

Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι “Ο υπολογισμός του επιδόματος θέρμανσης αλλάζει ριζικά και, στο εξής, θα λαμβάνονται υπόψη οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν σε κάθε περιοχή της χώρας. Ο υπολογισμός του επιδόματος θα στηριχτεί σε έρευνα της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, η οποία υπολόγισε τις ανάγκες θέρμανσης σε 200.000 σημεία ανά την ελληνική επικράτεια. Το ελάχιστο ύψος του επιδόματος θα διαμορφώνεται στα 80 ευρώ, ενώ μπορεί να φτάνει ακόμη και στα 600-700 ευρώ για τις περιοχές με πολύ αυξημένες ανάγκες θέρμανσης”.

Διαφήμιση