Αρχική COVID-19 Ποια είναι η άποψη των Ευρωπαίων στους χειρισμούς της ΕΕ για την...

Ποια είναι η άποψη των Ευρωπαίων στους χειρισμούς της ΕΕ για την πανδημία

0
Ισπανία κορονοϊός
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Πριν επανεμφανιστεί ο κορονοϊός, οι Ευρωπαίοι ενέκριναν σε μεγάλο βαθμό την αντίδραση της ΕΕ στην πανδημία.

Αυτό αποκαλύπτουν στοιχεία του Κέντρου Ερευνών Pew. Η έρευνα πραγματοποιήθηκε μεταξύ Ιουνίου και Αυγούστου 2020. Δηλαδή πριν ξεκινήσει το δεύτερο κύμα κορονοϊού στην ήπειρο.

Οι πολίτες στα περισσότερα έθνη της Ευρωπαϊκής Ένωσης ενέκριναν όχι μόνο την απάντηση των εθνικών κυβερνήσεων τους στο COVID-19, αλλά και το πώς χειρίστηκε η ΕΕ το ξέσπασμα.

  • Ένας μέσος όρος του 61% των ατόμων σε οκτώ κράτη μέλη της ΕΕ ενέκρινε την απόκριση COVID-19.
  • Αυτό αντικατοπτρίστηκε επίσης στις απόψεις του συνολικού μπλοκ. Με μέσο όρο 66% να ευνοεί την Ευρωπαϊκή Ένωση ευρύτερα.

Η έγκριση ήταν υψηλότερη στη Γερμανία και τις Κάτω Χώρες. Το 68% σε κάθε χώρα επικρότησε τις προσπάθειες του μπλοκ.

Τουλάχιστον το ήμισυ ή περισσότερο σε κάθε χώρα της ΕΕ που συμμετείχε στην έρευνα, ενέκρινε την απάντηση της ΕΕ.

PG 2020.11.17 EU 0 01

Σύμφωνα με τους ερευνητές ο περιορισμένος αριθμός νέων περιπτώσεων κατά τους καλοκαιρινούς μήνες και η παύση ορισμένων ταξιδιωτικών περιορισμών και lockdown, μπορεί να συνέβαλαν στις θετικές απόψεις που είχαν οι περισσότεροι κάτοικοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης όσον αφορά στον χειρισμό του COVID-19 από την ΕΕ κατά τη δημοσκόπηση.

Όπως υπογραμμίζεται “αυτές οι απόψεις μπορεί να έχουν μετατοπιστεί από τότε”, λόγω των εξελίξεων.

Κορονοϊός και κόμματα

Η αίσθηση ότι οι χώρες αντιμετώπισαν καλά την πανδημία επηρέασε τις απόψεις των πολιτών για ορισμένα κόμματα, ακόμα και της αντιπολίτευσης.

Στις Κάτω Χώρες, οι πολίτες πιστεύουν ότι η χώρα τους αντιμετώπισε την πανδημία. Και έχουν πιο θετικές απόψεις όχι μόνο για το κυβερνών Λαϊκό Κόμμα για την Ελευθερία και τη Δημοκρατία (VVD) και τους Δημοκρατικούς 66 (D66) αλλά και για το Εργατικό Κόμμα.

Σε αυτό το πλαίσιο, η έγκριση πολλών πολιτικών κομμάτων αυξήθηκε σημαντικά το καλοκαίρι σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος.

Όπως στη Γερμανία, για παράδειγμα. Οι θετικές απόψεις για δύο από τα κυβερνώντα κόμματα, το CDU και το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD), αυξήθηκαν 14 και 12 ποσοστιαίες μονάδες από το 2019, αντίστοιχα.

Στην Ιταλία, το Ηνωμένο Βασίλειο και τις Κάτω Χώρες παρουσίασαν επίσης αύξηση.
Κόμματα της αντιπολίτευσης όπως το Εργατικό Κόμμα του Ηνωμένου Βασιλείου, καθώς και το Σοσιαλιστικό Κόμμα και οι Ρεπουμπλικάνοι στη Γαλλία κέρδισαν επίσης.

Κατά την ίδια περίοδο, οι απόψεις κάποιων δεξιών λαϊκών κομμάτων – Φόρουμ για τη Δημοκρατία (FvD) στις Κάτω Χώρες και Lega στην Ιταλία – μειώθηκαν κατά 8 και 15 μονάδες, αντίστοιχα.

PG 2020.11.17 EU 0 06

Οι Ευρωπαίοι ηγέτες

Οι ερευνητές δήλωσαν ότι υπήρχε μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στη Γερμανίδα Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ και τον Γάλλο Πρόεδρο Εμμανουέλ Μακρόν.
Η εμπιστοσύνη στην ηγεσία της Μέρκελ αυξήθηκε στη Γερμανία, τις Κάτω Χώρες και την Ιταλία.

Διαφήμιση