Αρχική COVID-19 Παγκόσμια πρωτιά σε θανάτους covid-19 για την Ελλάδα

Παγκόσμια πρωτιά σε θανάτους covid-19 για την Ελλάδα

0
κορονοϊός
Διαφήμιση

Παγκόσμια πρωτιά σε θανάτους covid-19 σημείωσε η Ελλάδα στις 25 Νοεμβρίου, σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων. Η θλιβερή αυτή πρωτιά που αναδεικνύεται με βάση τους θανάτους ανά εκατομμύριο επιδεικνύει την κατάσταση που επικρατεί στην χώρα μας και στα νοσοκομεία.

Η χώρα μας δίνει καθημερινά έναν πολύτιμο αγώνα για να μπορέσει να θέσει υπό έλεγχο το αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο. Ωστόσο, τα κρούσματα παραμένουν σε υψηλό βαθμό και η πληρότητα στα νοσοκομεία είναι ανησυχητική. Η Βόρεια Ελλάδα και ειδικά δε η Θεσσαλονίκη, όλο το τελευταίο διάστημα έρχεται αντιμέτωπη με έναν αυξημένο αριθμό κρουσμάτων.

πανδημία

Μάλιστα, ο αριθμός των θανάτων είναι το πιο θλιβερό κομμάτι στην ιστορία του κορονοϊού. Η πρωτιά της χώρας μας σε θανάτους covid-19, είναι πλέον γεγονός καθώς βασίζεται σε αδιάψευστα στοιχεία, εφόσον ανακοινώθηκαν από το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων.

Σε λίγο πιο αισιόδοξα νέα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ανέφερε “Έχουμε ενδείξεις ότι αρχίζει να μειώνεται το ιικό φορτίο στη Bόρεια Ελλάδα.”

Επιπλέον, στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Διοικητήριο της Θεσσαλονίκης, ο πρωθυπουργός υπογράμμισε: «Το άνοιγμα στη Θεσσαλονίκη πρέπει να είναι σταδιακό και ιδιαίτερα προσεκτικό».

Το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό παλεύει καθημερινά με τον εφιάλτη του κορονοϊού. Οι αποφάσεις για τα μέτρα και τα σχέδια αντιμετώπισης θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικά.

Οι τελευταίες εξελίξεις:

Διαφήμιση