Αρχική COVID-19 Γερμανία: Το Πάσχα δε θα έχει υποχωρήσει η πανδημία

Γερμανία: Το Πάσχα δε θα έχει υποχωρήσει η πανδημία

0
Βερολίνο
Βερολίνο
Διαφήμιση

Έως το Πάσχα δεν αναμένεται να έχει υποχωρήσει η πανδημία, σύμφωνα με το Γερμανό επιδημιολόγο Δρ. Christian Drosten από το Berlin Charité. Η κανονικότητα δεν είναι κάτι που αναμένουμε, και παρά το μερικό lockdown που έχει στόχο την καταπολέμηση της νόσου, η διεξαγωγή περισσότερων rapid tests είναι αυτό που μας δίνει ελπίδα.

“Ένα πράγμα είναι βέβαιο: Η πανδημία δεν θα τελειώσει ως το Πάσχα” δήλωσε στην εφημερίδα Neue Osnabrücker. “Αλλά έως το καλοκαίρι τουλάχιστον, η ζωή μας θα αλλάξει σημαντικά προς το καλύτερο – εφόσον τώρα μπορέσουμε να θέσουμε υπό έλεγχο τα αυξανόμενα νούμερα κρουσμάτων”, προσέθεσε. Ενώ, θεωρεί τη γερμανική πολιτική απόφαση να μείνουν τα σχολεία ανοικτά κατά τη διάρκεια της πανδημίας, σωστή.

Η περεταίρω διεξαγωγή rapid τεστ μπορεί να βοηθήσει στη μάχη κατά της πανδημίας, υποστηρίζει. “Εάν είναι διαθέσιμα σε ικανούς αριθμούς, μπορούμε να ελέγξουμε τις ευαίσθητες πληθυσμιακές ομάδες πολύ συχνότερα και σε στενό επίπεδο”, είπε στην εφημερίδα. “Επιπρόσθετα, μπορείς όχι μόνο να προσδιορίσεις εάν κάποιος έχει μολυνθεί, αλλά και εάν είναι μεταδοτικός. Αυτό μπορεί να βοηθήσει τα μέγιστα σχετικά με μέτρα περιορισμού ή καραντίνας. Τότε για παράδειγμα, η άρση του περιορισμού νωρίτερα από το αναμενόμενο, θα είναι λογική”, συμπλήρωσε.

Ενώ, συμβουλεύει για συνέπεια και προσοχή στην καθημερινότητα, “Θα ήταν το καλύτερο εάν όλοι συμπεριφερόμαστε σα να είμαστε φορείς και θέλουμε να προστατεύσουμε τους άλλους από τη μόλυνση“.

“Θέλαμε να προστατεύσουμε τον εαυτό μας. Αυτό, εξαρτάται λοιπόν, από τη συμπεριφορά μας”, κατέληξε.

Με πληροφορίες από welt.de

 

Διαφήμιση