Αρχική Τεχνολογία Η πρώτη έξυπνη στάση λεωφορείων ελληνικής εταιρείας

Η πρώτη έξυπνη στάση λεωφορείων ελληνικής εταιρείας

0
ΣΤΑΣΗ ΟΕΤ
Διαφήμιση

Η πρώτη ελληνική έξυπνη στάση λεωφορείων στην οποία με το φως της ημέρας υπάρχει δυνατότητα φόρτισης των ηλεκτρονικών συσκευών παρουσιάζεται στις 12 και 13 Οκτωβρίου στην Αθήνα, στο πλαίσιο του 10ου Συνεδρίου και Έκθεσης για τη Βιομηχανία των Εύκαμπτων και Εκτυπωμένων Οργανικών Ηλεκτρονικών που διεξάγεται στο ξενοδοχείο Divani Caravel.

Μαζί με την έξυπνη στάση λεωφορείων στο συνέδριο θα παρουσιαστούν και άλλες καινοτομίες όπως η μάσκα προστασίας από τον κορονοϊό με νανοφίλτρο, τα καλλυντικά αντισηπτικά με νανοσωματίδια μαστίχας και οι εκτυπωμένοι βιοαισθητήρες που μπορούν να προβλέψουν την εμφάνιση εμφράγματος πριν αυτό συμβεί.

Η παγκόσμια αγορά και βιομηχανία των οργανικών ηλεκτρονικών μέχρι το 2027 αναμένεται να εκτιναχθεί στο ποσό των 159.11 δισεκατομμυρίων δολαρίων, όπως προβλέπεται σε έρευνα της Allied Market Research, η οποία αναφέρεται μεταξύ άλλων στις
παγκόσμιες τάσεις της αγοράς και της βιομηχανίας των οργανικών ηλεκτρονικών. Αυτή η μεγάλη ευκαιρία και δυνατότητα ανάπτυξης σε έναν τομέα καινοτομίας, στον οποίο η χώρα μας βρίσκεται στην παγκόσμια κορυφή διερευνάται στο συνέδριο.

Η έξυπνη στάση

Η έξυπνη στάση που κατασκευάστηκε από την ελληνική εταιρεία
Organic Electronic Technologies με έδρα τη Θεσσαλονίκη, είναι ενεργειακά αυτόνομη και είναι εξοπλισμένη με εκτυπώσιμα οργανικά φωτοβολταϊκά, τα οποία καλύπτουν τον καμπυλωτό θόλο της στάσης, παράγοντας ενέργεια από το διάχυτο φως. Δίνεται έτσι η δυνατότητα στους επιβάτες να προφυλάσσονται από τις UV υπεριώδεις ακτίνες του ήλιου, να φορτίζουν το κινητό τους τηλέφωνο όσο περιμένουν το λεωφορείο , έχοντας στη διάθεσή τους τέσσερις θύρες USB.Τις βραδινές ώρες, η στάση φωτίζεται αυτόνομα με φωτισμό LED, ενώ παράλληλα ανάλογα με την επιλογή του Δήμου μπορεί να ενσωματωθεί ρούτερ για WIFI, μετεωρολογικός σταθμός και άλλα, με τη χρήση της νανοτεχνολογίας. Όλα τα υλικά που χρησιμοποιούνται είναι ανακυκλώσιμα. Η εγκατάσταση της στάσης είναι εύκολη καθώς γίνεται και σε ήδη υπάρχουσες στάσεις λεωφορείων.

Μάσκες με νανοφίλτρα

Στο πλαίσιο του Συνεδρίου θα παρουσιαστούν για πρώτη φορά οι μάσκες και οι ασπίδες προσώπου με ειδικά νανοφίλτρα υψηλής προστασίας. Η εταιρεία BL NANOBIOMED μαζί με την Organic Electronic Technologies και τον Σύνδεσμο Ελληνικών Επιχειρήσεων Οργανικών Ηλεκτρονικών δημιούργησαν για πρώτη φορά στον κόσμο υψηλής προστασίας μάσκες, οι οποίες με τη χρήση νανοτεχνολογίας μπορούν να δεσμεύουν τον αόρατο εχθρό που σε μέγεθος δεν ξεπερνά τα 140 νανόμετρα.

Μάσκες με ενσωματωμένο νανοφίλτρο

Καλλυντικά αντισηπτικά

Μεταξύ των προϊόντων που εκτίθενται στο πλαίσιο του συνεδρίου θα παρουσιαστούν τα καλλυντικά αντισηπτικά της BL Nanobiomed, τα οποία περιέχουν νανοσωματίδια μαστίχας ,με αντιοξειδωτικές ιδιότητες και ιδιαίτερο άρωμα.

Καλλυντικά αντισηπτικά από την Bl nanoBiomed

Εκτυπωμένος βιοαισθητήρας ανίχνευσης εμφράγματος μυοκαρδίου

Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα καινοτόμα προϊόντα
νανοτεχνολογίας που παρουσιάζει η εταιρεία BLNanobiomed
είναι ο εκτυπωμένος βιοαισθητήρας ανίχνευσης εμφράγματος μυοκαρδίου. Πρόκειται για ένα επαναστατικό χαμηλού κόστους προϊον που προλαμβάνει το έμφραγμα σώζοντας κυριολεκτικά ζωές. Με μια σταγόνα αίμα μπορεί κανείς να γνωρίζει την πιθανότητα ενός εμφράγματος, δύο ώρες πριν αυτό συμβεί.

Εκτυπωμένοι βιοαισθητήρες

Ποιοι συζητούν στα πλαίσια το συνεδρίου

Στη διάρκεια του διήμερου συνεδρίου σημαντικοί εκπρόσωποι της
βιομηχανίας, καταναλωτές, επιχειρηματίες, επενδυτές, ερευνητές
υψηλής εξειδίκευσης, επιστήμονες, μηχανικοί, εκπρόσωποι
χάραξης στρατηγικών στην ελληνική και διεθνή αγορά, εκπρόσωποι από εθνικούς, ευρωπαϊκούς και παγκόσμιους οργανισμούς συζητούν διεξοδικά και καθορίζουν τις νέες στρατηγικές και κατευθύνσεις της νέας ραγδαίας αναπτυσσόμενης αγοράς των Εύκαμπτων και Εκτυπωμένων Ηλεκτρονικών.

Το συνέδριο διοργανώνεται από τον Ελληνικό Σύνδεσμο
Οργανικών &Εκτυπωμένων Ηλεκτρονικών ΗΟΡΕ-Α και το Εργαστήριο Νανοτεχνολογίας LTFN του ΑΠΘ.

Τα θέματα του Συνεδρίου περιλαμβάνουν:

  • Εύκαμπτα & Εκτυπωμένα Ηλεκτρονικά και Φωτονική
  • 3D Εκτυπωμένα Ηλεκτρονικά σε Λειτουργικά Προϊόντα και Λύσεις
  • Προηγμένα Υλικά, Ημιαγωγοί, Ηλεκτρόδια, Υλικά Υψηλού Φραγμού Μελάνια και Βιομελάνια
  • Πράσινη Ενέργεια με Ενεργειακά Αυτόνομα Συστήματα στην Ηλεκτρονική, τον Τουρισμό, τη Γεωργία, την Άμυνα κλπ
  • Ενέργεια και Φωτισμός για Έξυπνα Κτίρια και Ενεργειακά Αυτόνομα και Έξυπνα Θερμοκήπια
  • Κατασκευές και Διαδικασίες στα Εύκαμπτα Οργανικά
    & Εκτυπωμένα Ηλεκτρονικά
  • Έξυπνη και Πράσινη Μετακίνηση, Αυτοκινητοβιομηχανία
  • Έξυπνες Πόλεις, Διαδίκτυο των Πραγμάτων (IoT)
  • Έξυπνα Υφάσματα, Μόδα και Φορέσιμες Τεχνολογίες
  • Υγεία, Αισθητήρες και Βιοαισθητήρες σε Wearables, ΙοΤ, Υγεία, Γεωργία
  • Έξυπνη Συσκευασία και Ασφάλεια
  • Συστήματα Αυτοματισμού και Ρομποτικής για Κατασκευές Μηδενικών Σφαλμάτων
  • Εκτυπωμένα Ηλεκτρονικά και Αυτοματισμοί
  • Εργαλεία για τον Ψηφιακό Μετασχηματισμό της Βιομηχανίας και την Κυκλική Οικονομία
  • Σύνδεσμοι και Clusters στα Εύκαμπτα & Εκτυπωμένα Ηλεκτρονικά Παγκοσμίως
  • Επιχειρηματικές Δραστηριότητες στα Εύκαμπτα & Εκτυπωμένα Ηλεκτρονικά
  • Ευκαιρίες Χρηματοδότησης & Εμπορικής Αξιοποίησης

Λόγω των μέτρων COVID -19 θα υπάρξουν συγκεκριμένα ραντεβού επίδειξης των καινοτομιών και συζητήσεων με τους υπεύθυνους.

Προτεινόμενες ώρες για επίσκεψη

  • 11.30 με 12.00 το πρωί
  • 16.30 – 17.00 το απόγευμα

Οι παρουσιάσεις στο ξενοδοχείο Divani Caravel θα διεξάγονται από τις 10.30 το πρωί έως και τις 19.00 το απόγευμα στις 12 και 13 Οκτωβρίου.

Διαφήμιση