Αρχική COVID-19 ΠΟΥ: Ρεκόρ παγκόσμιων κρουσμάτων σε ένα 24ωρο – Ρεκόρ και στη “γειτονιά”...

ΠΟΥ: Ρεκόρ παγκόσμιων κρουσμάτων σε ένα 24ωρο – Ρεκόρ και στη “γειτονιά” μας

0
Κορονοϊός
Διαφήμιση

Αύξηση ρεκόρ των νέων κρουσμάτων κορoνοϊού παγκοσμίως την Παρασκευή, που άγγιξαν τα 228.102 σε ένα 24ωρο, σύμφωνα με ανακοίνωση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας. Ενώ, διαμηνύει πως “είναι ακόμη δυνατό να τεθεί υπό έλεγχο η επιδημία Covid-19″ παρά τον υπερδιπλασιασμό της μέσα στις τελευταίες 6 εβδομάδες.

Όσο για τον αριθμό θανάτων, αυτός φαίνεται να παραμένει σταθερός με 5.000 περίπου ημερησίως. Ενώ, το προηγούμενο ρεκόρ ημερήσιων κρουσμάτων είχε σημειωθεί την 4η Ιουλίου.

Σύμφωνα με την ημερήσια έκθεση του Οργανισμού, χώρες όπως οι ΗΠΑ, η Βραζιλία, η Ινδία και η Νότια Αφρική πρωτοστατούν στον αριθμό κρουσμάτων.

«Υπάρχουν πολυάριθμα παραδείγματα σε ολόκληρο τον κόσμο, που δείχνουν πως ακόμα κι αν η επιδημία είναι πολύ έντονη εκεί, μπορεί να τεθεί υπό έλεγχο», δήλωσε ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ Τέντρος Αντάνομ Γκεμπρεγέσους, αναφέροντας τις περιπτώσεις της Ισπανίας, της Ιταλίας και της Νότιας Κορέας.

«Μονάχα η ανάληψη επιθετικής δράσης σε συνδυασμό με την εθνική ενότητα και την παγκόσμια αλληλεγγύη μπορούν να αναστρέψουν την πορεία της πανδημίας», προειδοποίησε ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ.

Ο Τέντρος Αντάνομ Γκεμπρεγέσους επέμεινε για μία ακόμη φορά στη σημασία της διεξαγωγής διαγνωστικών τεστ, την ιχνηλάτηση των κρουσμάτων και την απομόνωση των ασθενών «για να σπάσουν οι αλυσίδες μετάδοσης».

Από την πλευρά της, η Μαρία Φαν Κερκχόβε, αξιωματούχος του ΠΟΥ για την πανδημία Covid 19, είπε σήμερα πως η μετάδοση με τον αέρα του νέου κορωνοϊού αποτελούσε πάντα πηγή ανησυχίας, όμως τα σταγονίδια φαίνεται πως είναι η πιο κοινή διαδρομή μόλυνσης.

Στη γειτονιά μας

Πέρα από τις τεράστιες χώρες που προαναφέρθηκαν, ημερήσιο ρεκόρ κρουσμάτων σημειώθηκε και στη Βόρεια Μακεδονία, με 205 νέα κρούσματα και 6 νεκρούς το τελευταίο 24ωρο.

Προηγουμένως, η μεγαλύτερη ημερήσια αύξηση κρουσμάτων του κορωνοϊού στη χώρα είχε σημειωθεί στις 13 Ιουνίου, όταν είχαν καταγραφεί 196 κρούσματα. Ο συνολικός αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στη Βόρεια Μακεδονία ανέρχεται πλέον στα 7.777, ενώ των νεκρώνστους 368.

Σημειώνεται ότι η κυβέρνηση της Βόρειας Μακεδονίας αποφάσισε πως από χθες, Πέμπτη, 9 Ιουλίου, όσοι πολίτες της Σερβίας, του Κοσόβου, του Μαυροβουνίου και της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης επιθυμούν να εισέρχονται στην επικράτεια της χώρας υποχρεούνται να προσκομίζουν στις συνοριακές διαβάσεις αρνητικό διαγνωστικό τεστ κορωνοϊού, το αργότερο 72 ώρες πριν την άφιξη τους.

Οι τέσσερις παραπάνω χώρες θεωρούνται χώρες με υψηλό επιδημιολογικό φορτίο, λόγω της έκρηξης των κρουσμάτων και θυμάτων της Covid-19 το τελευταίο διάστημα.

Πηγή: cnn.gr

Διαφήμιση