Αρχική Καταστροφές Ρωσία: Διαρροή 20.000 τόνων καυσίμου σε ποταμό

Ρωσία: Διαρροή 20.000 τόνων καυσίμου σε ποταμό

0
Ρωσία: Διαρροή 20.000 τόνων καυσίμου σε ποταμό
Διαρροή με 20.000 τόνων καυσίμου
Διαφήμιση

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης κηρύχθηκε η ρωσική πόλη Νορίλσκ στην Αρκτική, μετά από διαρροή 20.000 τόνων καυσίμων στον παρακείμενο ποταμό Αμπάρναγια.

Όπως ανακοίνωσε η Ανακριτική Επιτροπή της Ρωσίας η οποία διερεύνησε το συμβάν, η διαρροή δεξαμενής του σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας σημειώθηκε στις 29 Μαΐου, όμως οι αρχές ενημερώθηκαν δύο ημέρες μετά.

Κατά την διάρκεια κυβερνητικής τηλεδιάσκεψης με θέμα την αντιμετώπιση της ρύπανσης του ποταμού από την τεράστια πετρελαιοκηλίδα ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν επέκρινε την διεύθυνση της ενεργειακής εταιρείας του Νορίσλκ επειδή καθυστέρησε να ενημερώσει έγκαιρα το Υπουργείο Εκτάκτων Αναγκών της Ρωσίας: “Τι θα γίνει λοιπόν θα μαθαίνουμε για την κατάσταση από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης; Είστε καλά εκεί με την υγεία σας;”

Σε κρίσιμη κατάσταση

Ρωσία: Διαρροή 20.000 τόνων καυσίμου σε ποταμό

Η κατάσταση στην περιοχή παραμένει εξαιρετικά κρίσιμη. Σύμφωνα με του υπολογισμούς της ρωσικής ρυθμιστικής αρχής προστασίας της Φύσης, οι ποσότητες των επιβλαβών ουσιών που έπεσαν στον ποταμό υπερβαίνουν τους φυσιολογικούς δείκτες κατά δεκάδες χιλιάδες φορές. Όπως δήλωσε η πρόεδρος της αρχής, Σβετλάνα Ραντιόνοβα, στο έδαφος διαχύθηκαν 6.000 τόνοι πετρελαίου ντίζελ και στον ποταμό 15.000 τόνοι.

Πηγές: TASS, Reuters, Novaya Gazeta

Διαφήμιση