Αρχική Άσκηση “Γίνε ποδηλάτης!” το μήνυμα του ΟΣΕΘ για τη Θεσσαλονίκη

“Γίνε ποδηλάτης!” το μήνυμα του ΟΣΕΘ για τη Θεσσαλονίκη

0
Διαφήμιση

Έτοιμη η Θεσσαλονίκη για την αυριανή 3η Ιουνίου, Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου! Και μάλιστα θα την γιορτάσει με ειδική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί αύριο το απόγευμα στις 18:00 στο Λευκό Πύργο με τη συμμετοχή του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Μάλιστα, ο ΟΣΕΘ κυκλοφόρησε ειδικό προωθητικό υλικό, προς υποστήριξη της πρωτοβουλίας και του μηνύματός του “Γίνε ποδηλάτης!“, ενώ επισημαίνει την αξία της μετακίνησης με ποδήλατο γιατί όχι μόνο αποτελεί τρόπο άθλησης, αλλά συμβάλλει στο να «μένουμε μαζί» και είναι δείγμα αποτελεσματικής βιώσιμης μετακίνησης. Επιπρόσθετα, συμβάλλει στο καθαρό περιβάλλον και συμφέρει όλους! Γι΄αυτό οι δήμοι, οι κυβερνήσεις και οι απλοί πολίτες την αγαπούν και την ενισχύουν.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου, φορείς σε ολόκληρο τον κόσμο επισημαίνουν τη σημασία να κινείσαι με ποδήλατο στις πόλεις. Σήμερα αυτό αποκτά μεγαλύτερη αξία καθώς οι αρνητικές συγκυρίες της παγκόσμιας πανδημίας, των συνεπειών του κορονοϊού και η ανάγκη για διατήρηση κοινωνικών αποστάσεων, μείωσαν την κυκλοφορία των Ι.Χ. κατά 85% και έδωσαν το δικαίωμα στους χρήστες του ποδηλάτου να διεκδικούν δικαίως περισσότερο χώρο να κινούνται στην πόλη.

Το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών στο πλαίσιο ψηφίσματος της Γ.Σ. των Ηνωμένων Εθνών κάλεσε φέτος να αναπτυχθούν δράσεις και να βελτιωθούν οι όροι ασφάλειας για την ποδηλατοκίνηση.

«Ο ΟΣΕΘ υποστηρίζει τις ενέργειες αυτές και δηλώνει -με την ενεργό μας συμμετοχή- τη διαρκή προσπάθεια μας για συνδρομή σε κάθε έργο και πρωτοβουλία που θα επεκτείνει τις ποδηλατολωρίδες, θα φέρει περισσότερο χώρο στον ποδηλάτη και στον πεζό στην πόλη και θα τους ωθήσει να κινούνται με ασφάλεια χρησιμοποιώντας Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και ποδήλατα», σημείωσαν σε κοινή τους δήλωση ο Πρόεδρος του ΟΣΕΘ κ. Γιάννης Καλογερούδης και ο Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού, Συγκοινωνιολόγος κ. Γιάννης Τόσκας.

Διαφήμιση