Αρχική COVID-19 12 κρούσματα στη πτήση από Ντόχα – Αναστολή των πτήσεων από Κατάρ

12 κρούσματα στη πτήση από Ντόχα – Αναστολή των πτήσεων από Κατάρ

0
Qatar airlines
Διαφήμιση

Σε καραντίνα τέθηκαν 91 επιβάτες της χθεσινής πτήσης της Qatar Airlines, από την Ντόχα προς τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος». Η αιτία τα 12 κρούσματα ανάμεσά τους, καθώς βρέθηκαν θετικά με Covid-19 στον προβλεπόμενο έλεγχο των υγειονομικών κλιμακίων της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Συγκεκριμένα, οι εννέα από τους επιβάτες με Covid-19 είναι πακιστανοί υπήκοοι, προερχόμενοι από την πόλη Γκουχράτ, με άδεια διαμονής στην Ελλάδα, οι δύο είναι Έλληνες υπήκοοι προερχόμενοι από την Αυστραλία και ένα άτομο ιαπωνικής υπηκοότητας που είναι μέλος ελληνοϊαπωνικής οικογένειας.

Όπως ορίζει και το ισχύον πρωτόκολλο για όσους εισέρχονται στη χώρα αεροπορικώς, οι επιβάτες είχαν μεταφερθεί μετά τον έλεγχό τους και μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα των τεστ, σε ξενοδοχεία καραντίνας, όπου και θα παραμείνουν οι μεν θετικοί για 14 ημέρες και οι υπόλοιποι, των οποίων το τεστ ήταν αρνητικό, για 7 ημέρες ως στενές high και low risk επαφές, σύμφωνα και με τις οδηγίες του εκπροσώπου του Υπουργείου Υγείας για το νέο κορονοϊό Καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα. Ενώ, σε όσους επιβάτες ήταν αρνητικοί, θα πραγματοποιηθεί επαναληπτικό τεστ μετά από 7 ημέρες.

Να σημειωθεί ότι οι πτήσεις από και προς το Κατάρ αναστέλλονται έως και τις 15 Ιουνίου 2020.

 

Οι τελευταίες εξελίξεις:

Διαφήμιση