Αρχική Επιλεγμένα Πασχαλινά Κουλουράκια

Πασχαλινά Κουλουράκια

0
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Πασχαλινά κουλουράκια, αρωματικά, αφράτα, και πολύ νόστιμα, που θα μπουν στο γιορτινό μας τραπέζι και θα συνοδέψουν τον καφέ μας.

Από τη ΣΕΦ Στέλλα Καραπετάκου

Προσωπικά τα κουλουράκια μου αρέσουν να τα φτιάχνω σχετικά μικρά, μερακλήδικα, χαριτωμένα, να μπορώ να τα βάλω στο πιατάκι του καφέ δίπλα ή σε ένα πιατάκι όπου θα φαίνονται με τα διάφορα σχήματα τους σαν στολιδάκια.

Τα υλικά μας

  • 100 γρ βούτυρο τύπου Κερκύρας (σε θερμοκρασία δωματίου)
  • 100 γρ τύπου βιτάμ (σε θερμοκρασία δωματίου)
  • 130 γρ ζάχαρη
  • 35 γρ γάλα (σε θερμοκρασία δωματίου)
  • 1 αυγό (σε θερμοκρασία δωματίου) + 2 κρόκους για επάλειψη
  • 450 γρ αλεύρι γ ο χ
  • 8 γρ μπέικιν πάουντερ
  • 1 βανίλια
  • Ξύσμα πορτοκαλιού (προαιρετικό)

Διαδικασία

  • Χτυπάμε την ζάχαρη με το βούτυρο μέχρι να αφρατέψουν.
  • Προσθέτουμε το γάλα και το αυγό.
  • Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το προσθέτουμε μαζί με το μπέικιν και την βανίλια.
  • Ζυμώνουμε μέχρι η ζύμη μας να είναι αφράτη ελαστική και να μην κολλάει στα χέρια μας.
  • Φτιάχνουμε διάφορα σχεδιάκια με την ζύμη και προσέχουμε να είναι ισομεγέθη στο ταψί.
  • Τα τοποθετούμε στο ταψί σε λαδόκολλα και τα αλείφουμε από πάνω με κρόκο αυγού.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για 15 -20 λεπτά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here