Αρχική Περιβάλλον Δημοπρατείται επιτέλους το έργο «Διευθέτηση του ρέματος Ερασίνου Ανατολικής Αττικής»

Δημοπρατείται επιτέλους το έργο «Διευθέτηση του ρέματος Ερασίνου Ανατολικής Αττικής»

0
ρέματος Ερασίνου
Διαφήμιση

Με απόφαση του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστου Σπίρτζη εγκρίθηκε η διάθεση πίστωσης ποσού 48.694.800 ευρώ για τη δημοπράτηση του έργου.

Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστος Σπίρτζης θέτει σε τροχιά υλοποίησης τη διαδικασία δημοπράτησης ενός εκ των σημαντικότερων έργων αντιπλημμυρικής προστασίας για την Ανατολική Αττική.

Πρόκειται για το έργο «Διευθέτηση του ρέματος Ερασίνου Ανατολικής Αττικής», το οποίο επί χρόνια παρέμενε βαλτωμένο και σήμερα, εκκινούνται οι διαδικασίες επίσπευσής του στο πλαίσιο της υλοποίησης μεγάλων έργων αντιπλημμυρικής θωράκισης, τα οποία έχει βάλει ψηλά στην ατζέντα των προτεραιοτήτων της, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου.

Ειδικότερα, ο κ. Σπίρτζης, υπέγραψε σχετική απόφαση, με την οποία  δεσμεύεται ο συνολικός προϋπολογισμός  ύψους 48.694.800 ευρώ για τη δημοπράτηση του έργου. Η έγκριση της διάθεσης πίστωσης του έργου, αποτελεί αναγκαία προϋπόθεση για τη δημοπράτησή του, η οποία αναμένεται να τελεστεί από την αρμόδια Υπηρεσία του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, το προσεχές διάστημα

Το έργο «Διευθέτηση του ρέματος Ερασίνου Ανατολικής Αττικής» θα θωρακίσει αντιπλημμυρικά την περιοχή των Κεντρικών και Νότιων Μεσογείων,  η οποία περιλαμβάνει πολλούς δήμους και συγκεκριμένα τα  Σπάτα, Παιανία, Υμηττό,-Κορωπί, Μαρκόπουλο, Μεσογαία -Καλύβια και Κουβαρά. Επιπλέον, θα δημιουργήσει συνθήκες αντιπλημμυρικής προστασίας στον αρχαιολογικό χώρο του Ναού Βραυρωνίας Αρτέμιδος.

 

Διαφήμιση