Αρχική Ειδήσεις Ποιος δουλεύει ποιον…πονοκέφαλος ή σεξ;

Ποιος δουλεύει ποιον…πονοκέφαλος ή σεξ;

0

Μια πρόσφατη μελέτη που έγινε από τους επιστήμονες του Wake Forest University School of Medicine στις ΗΠΑ, διέψευσε τη φήμη ότι οι ημικρανίες μειώνουν τη σεξουαλική δραστηριότητα του ατόμου, άρα και των γυναικών που αρνούνται το σεξ λόγω…πονοκεφάλου.

Οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι στους άνδρες, τα επίπεδα ερωτικής ορμής ήταν κατά 24% υψηλότερα απ’ ό,τι στις γυναίκες, ενώ οι ασθενείς με ημικρανία βρέθηκαν να έχουν ερωτική ορμή που ήταν κατά 20% υψηλότερη απ’ ό,τι οι ασθενείς που έπασχαν από πονοκεφάλους τάσης.

Οι γυναίκες με ημικρανία βρέθηκαν να έχουν τα ίδια επίπεδα ερωτικής ορμής όπως οι άνδρες που έπασχαν από πονοκέφαλους τάσης. Σύμφωνα λοιπόν με τα συμπέρασμα των επιστημόνων, οι ασθενείς με ημικρανία έχουν υψηλότερα επίπεδα ερωτικής ορμής.

Και τώρα έρχεται μία ακόμα μελέτη η οποία εστίασε στους λόγους για τους οποίους οι γυναίκες φέρνουν τη δικαιολογία του πονοκεφάλου για να αποφύγουν την ερωτική επαφή.

Στην έρευνα που έγινε στο πανεπιστήμιο στο Ντιτρόιτ των ΗΠΑ, μελετήθηκε το πώς επεξεργάζεται ο εγκέφαλος των γυναικών με χαμηλό λίμπιντο τη διέγερση που έχει σχέση με το σεξ.

Οι ερευνητές εξέτασαν με μαγνητική τομογραφία τον εγκέφαλο 19 γυναικών οι οποίες είχαν διαγνωσθεί με διαταραχή υποτονικής σεξουαλικής επιθυμίας.

Με την εξέταση αυτή οι ειδικοί μπορούν να προσδιορίσουν τι συμβαίνει λειτουργικά στον εγκέφαλο και ποιες νευρικές δομές ενεργοποιούνται όταν το εξεταζόμενο άτομο βλέπει ή υποβάλλεται σε διάφορους ερεθισμούς.

Γι’ αυτό έβαλαν τις εθελόντριες να παρακολουθούν για 30 λεπτά ταινίες και καθημερινά προγράμματα από την τηλεόραση, μεταξύ των οποίων, όμως έπαιζαν σε διάφορους χρόνους και ερωτικά βίντεο.

Διαπίστωσαν ότι στην περίπτωση των γυναικών που δεν είχαν αυτή τη διαταραχή αυξανόταν η ροή αίματος στον εγκέφαλο όταν έβλεπαν σεξουαλικού περιεχομένου ταινίες ενώ αντίθετα, σε όσες είχαν αυτή τη διαταραχή δεν υπήρχε κανένας ερεθισμός στον εγκέφαλο.

Παρόλα αυτά οι επιστήμονες συμφωνούν, ότι πρέπει να τεκμηριωθούν περαιτέρω τα ευρήματα. Κάποιοι μάλιστα τονίζουν, ότι είναι απαραίτητο να διευκρινισθεί ο ρόλος της κατάθλιψης και κατά πόσο επηρεάζει τη σεξουαλική επιθυμία.

Είναι πιθανότερο όπως λένε, να διευκρινιστεί με τη βοήθεια της μαγνητικής τομογραφίας το τι συμβαίνει στον εγκέφαλο των γυναικών οι οποίες βιώνουν για μεγάλα καλύτερα χρονικά διαστήματα μείωση της λίμπιντο λόγω στρες, κόπωσης, ψυχικών καταστάσεων ή και οργανικών παραγόντων όπως είναι το σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here