Αρχική Καταστροφές Η Βραζιλία περικόπτει υπέρογκα κονδύλια από την περιβαλλοντική προστασία του Αμαζονίου

Η Βραζιλία περικόπτει υπέρογκα κονδύλια από την περιβαλλοντική προστασία του Αμαζονίου

0
Διαφήμιση

Οι μειώσεις έρχονται εν μέσω αύξησης της αποψίλωσης των δασών, κυρίως λόγω της ζήτησης για ξυλεία, σόγια και βόειο κρέας..Συγκεκριμένα, η κυβέρνηση της Βραζιλίας προχώρησε σε περικοπή του προϋπολογισμού του υπουργείου Περιβάλλοντος κατά 51%, σε μια προσπάθεια να περιορίσει το αυξανόμενο έλλειμμα της χώρας.

Και αυτό την ώρα που η αποψίλωση στην περιοχή του Αμαζονίου αυξήθηκε κατά 29% το περασμένο έτος, σύμφωνα με προκαταρκτικά στοιχεία από το Εθνικό Ινστιτούτο Διαστημικής Έρευνας της Βραζιλίας.

Ενδεικτικά, πρόκειται για μία ακόμη πιο μεγάλη μείωση προϋπολογισμού από το 31% της κυβέρνησης Τραμπ για την Υπηρεσία Προστασίας Περιβάλλοντος των ΗΠΑ.

Το υπουργείο περιβάλλοντος επιβλέπει τον οργανισμό που είναι υπεύθυνος για την εφαρμογή της νομοθεσίας για την προστασία του δάσους. Οι μεγάλες περικοπές δαπανών θα επηρεάσουν αρνητικά την ικανότητά του να διενεργεί επιθεωρήσεις, προειδοποίησε η ΜΚΟ Observatorio do Clima.

Άλλα υπουργεία που έχουν πληγεί από τη λιτότητα περιλαμβάνουν τα Υπουργεία Μεταφορών, Τουρισμού και Σχεδιασμού. Ορισμένα προγράμματα προστατεύτηκαν από την κυβέρνηση υπό το «πρόγραμμα επιτάχυνσης της ανάπτυξης».

Η κίνηση αυτή έρχεται μετά από κριτικές ότι η κυβέρνηση της Βραζιλίας επηρεάζεται σε θέματα περιβαλλοντικής πολιτικής από κοινοβουλευτικές και μη ομάδες που υποστηρίζουν τα συμφέροντα της βιομηχανίας κρέατος.

Την περασμένη εβδομάδα, ο υπουργός Περιβάλλοντος της Βραζιλίας Ζοσέ Σάρνεϋ Φίλιο επέκρινε την υπηρεσία που είναι υπεύθυνη για την προστασία του Αμαζονίου, για το εμπάργκο που επέβαλε σε δύο μονάδες επεξεργασίας κρέατος που ανήκουν στην JBS, το μεγαλύτερο εξαγωγέα πρωτεΐνης στον κόσμο.

Το εμπάργκο οφείλεται στο γεγονός ότι η JBS είχε αγοράσει δεκάδες χιλιάδες ζώων από περιοχές που είχαν παράνομα μετατραπεί από τροπικό δάσος σε βοσκότοπους.

 

 

Πηγές: http://www.climatechangenews.com/2017/04/03/brazil-halves-environment-budget-amid-rising-amazon-deforestation/ https://garryrogers.com/2017/04/04/amazon-deforestation-2/

Διαφήμιση