Μενού

Ροή ειδήσεων
Παγκόσμια Ημέρα
Ευρωπαϊκή Ημέρα για την Προστασία των Παιδιών από τη Γενετήσια Εκμετάλλευση και Κακοποίηση
Facebook Twitter Google+

Το παγωτό φαίνεται να έχει τις ρίζες του στην αρχαία Βαβυλώνα, όπου πάγωναν τα γλυκίσματα με την τοποθέτηση αυτών σε χιόνι και πάγο. Τον 13ο αιώνα, ο Marco Polo έφερε στην Ιταλία συνταγές για γρανίτες από τα ταξίδια του στην Ασία.

 

Διαβάστε περισσότερα: Οι «κρυφές» διατροφικές αξίες και οι θερμίδες του παγωτού

Όλοι γνωρίζουμε την ευεργετική επιρροή των διακοπών στην ψυχική μας υγεία. Η απομάκρυνση από τη ρουτίνα της καθημερινότητας, η αλλαγή παραστάσεων, η αίσθηση ξεγνοιασιάς, η επαφή με τη φύση, η προτεραιότητα του «θέλω» έναντι του «πρέπει» είναι μερικοί μόνο από τους παράγοντες που φαίνονται να παίζουν ρόλο στη χαρά που προσφέρουν οι διακοπές.

 

Διαβάστε περισσότερα: Τρεις έξυπνοι τρόποι να γεμίσετε τις… «μπαταρίες»

Κάθε φρούτο και κάθε σαλάτα που καταναλώνουμε καθημερινά, μειώνει κατά 5% τον κίνδυνο θανάτου, ιδίως από καρδιαγγειακά αίτια, σύμφωνα με μία νέα, μεγάλη μελέτη του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ.

 

Διαβάστε περισσότερα: Φρούτα κατά των καρδιακών νοσημάτων

Η λακτόζη είναι το φυσικό σάκχαρο που βρίσκεται στο γάλα και στα υπόλοιπα γαλακτοκομικά προϊόντα. Το σώμα μας δημιουργεί ένα ένζυμο το οποίο ονομάζεται λακτάση που διασπά την λακτόζη σε σάκχαρα τα οποία το σώμα μας μπορεί να απορροφήσει και να χρησιμοποιήσει για ενέργεια.

 

Διαβάστε περισσότερα: Τι χρειάζεται να ξέρετε για τη δυσανεξία στη λακτόζη

Το αγγούρι είναι το τέταρτο πιο καλλιεργήσιμο λαχανικό παγκοσμίως και είναι γνωστό ότι είναι μία από τις καλύτερες τροφές για το ανθρώπινο σώμα. Τα αγγούρια γενικότερα ψεκάζονται με πάρα πολλά φυτοφάρμακα και έτσι είναι σημαντικό να αγοράζεις βιολογικά ή ακόμα καλύτερα να τα καλλιεργείς στον κήπο σου.

 

Διαβάστε περισσότερα: Δέκα και…λόγοι για να τρώτε (Βιολογικά) Αγγούρια

Περισσότερα Άρθρα...