Μενού

Ροή ειδήσεων
Παγκόσμια Ημέρα
Παγκόσμια Ημέρα του Άνδρα
Facebook Twitter Google+

Αυξημένο κίνδυνο σκλήρυνσης και στένωσης των αρτηριών τους, λόγω της συσσώρευσης αθηρωματικής πλάκας στα εσωτερικά τοιχώματα, κάτι που αυξάνει την πιθανότητα εμφράγματος ή άλλου καρδιαγγειακού προβλήματος, αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι που δεν τρώνε πρωινό, σύμφωνα με νέα Ισπανο-αμερικανική επιστημονική έρευνα.

 

Διαβάστε περισσότερα: Γιατί πρέπει να τρώμε πρωινό

Μια νέα θεραπεία του καρκίνου με την ικανότητα να ομαλοποιήσει τα αιμοφόρα αγγεία του όγκου και να ενισχύσει το ανοσοποιητικό σύστημα του σώματος έχει αναπτυχθεί από ερευνητές του Πανεπιστημίου της Δυτικής Αυστραλίας και του Ινστιτούτου Ιατρικής Έρευνας Harry Perkins.

 

Διαβάστε περισσότερα: Νέο φάρμακο υπερισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα κατά του καρκίνου

Η Ελληνική Εταιρεία Χειρουργών Θώρακος, Καρδίας-Αγγείων Ε.Ε.Χ.Θ.Κ.Α), στο πλαίσιο της κοινωνικής ευθύνης, για την ευαισθητοποίηση του κοινού στις ευεργετικές συνέπειες της καθημερινής άσκησης, διοργανώνει την εκδήλωση ΒΗΜΑΤΑ ΚΑΡΔΙΑΣ-ΑΝΑΣΕΣ ΖΩΗΣ.

 

Διαβάστε περισσότερα: Πάμε να περπατήσουμε την Κυριακή…

Η έγκαιρη αντιμετώπιση κακώσεων του νωτιαίου μυελού αποτρέπει την αναπηρία υποστηρίζουν οι νευροχειρουργοί καθώς κάθε χρόνο χιλιάδες άτομα σε παγκόσμιο επίπεδο (κυρίως παραγωγικής ηλικίας αλλά και πολλά τρίτης ηλικίας) μένουν ανάπηρα από κακώσεις του νωτιαίου μυελού!

 

Διαβάστε περισσότερα: Πως η έγκαιρη αντιμετώπιση κακώσεων του νωτιαίου μυελού αποτρέπει την αναπηρία

Οι γενετικώς αλλαγμένες (gene-edited) τροφές είναι τροφές στις οποίες  έγιναν αλλαγές στα γονίδια του DNA των κυττάρων των σπόρων, χωρίς να προστεθούν γονίδια από άλλους οργανισμούς, π.χ. βακτήρια ή ιούς. Αυτή είναι και η βασική διαφορά μεταξύ των γενετικώς αλλαγμένων (gene-edited) και των μεταλλαγμένων (γενετικώς τροποποιημένων, genetically modified organisms) τροφών.

 Γράφει ο ΝΙΚΟΣ ΚΑΤΣΑΡΟΣΕπιστημονικός συνεργάτης ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος», πρώην πρόεδρος ΕΦΕΤ, διευθυντής Τμήματος Διατροφολογίας New York College                                                                                                                                               

 

Διαβάστε περισσότερα: Η νέα γενιά τροφίμων είναι τα γενετικώς αλλαγμένα

Περισσότερα Άρθρα...